Tabbelandslaget

Til deg som har pøst inn sommerens feriepenger i en dyr suite på et smålugubert hotell med adresse Rio de Janeiro: Kos deg. Håper drinkene smaker. Vi andre holder oss hjemme. Hilsen Drillo.

Island-Norge 2-0. God tur til Brasil og VM i 2014. Håper paraplydrinkene på stranda smaker like søtt som de ser ut. Det er for tidlig å si hvem som reiser fra Norges VM-kvalifiseringsgruppe, men neppe de norske spillerne hvis de ikke får luket vekk tabber og tabber og tabbenes tabber som senket oss på Laugardalsvöllur en iskald fredagskveld på Island.

Laguttaket til Drillo før kampen på sagaøya bar bud om noe spennende. Ute var de gamle sirkushestene som det ikke har luktet sagmugg av på lenge. Inne var gutta som er født og oppvokst med ballen i beina og blikket rettet framover.

Fint, det. På tide, også, men flott av Drillo. Unorsk og utypisk «den gale professoren» å gå for den mer ballbesittende typen spillere.

Men det hjelper ikke å ha ålreit på banen så lenge han som står bakerst fortsetter å kaste ballene i mål. I generalprøven mot Hellas før VMkvaliken åpnet fredag, var det Rune A. Jarstein som holdt oppvisning på Ullevaal med tabber. Drillo tok konsekvensen av det, og vraket Viking-keeperen før alvoret startet.

Men Moldes Espen Bugge Pettersen videreførte arven på mesterlig vis da han kastet seg så gresstjafsene freste til værs da et langt innkast deiset ned i det norske feltet etter 21 minutters spill.

Ballen seilte i verdens tristeste bue mot mål, under suste Bugge Pettersen som den jordfreseren Kristofer «Doffen» Hæstad en gang pleide å være. Da blir det mål i mot, da.
Og når i tillegg han som jubilerer med sin 105. landskamp ikke klarte å komme seg på linje med resten av forsvaret da Alfred Finnbogason ble spilt så fint i gjennom, slik at en potensiell offsidefelle ble opphevet, ja da blir veien til fotballVM i Brasil så lang, så ufattelig lang, at alt håp om norsk sluttspilldeltagelse for første gang siden EM i 2000 er over nesten før den har begynt.

Sukk. Og stønn. Og sukk igjen.

Norge var klart best fram til det islandske målet. Da skiftet selvfølgelig kampen helt karakter. Men Norge kjempet seg tilbake og etter pause var Norge friske igjen. Midtbanetrioen med Riise, Nordtveit og Wolff Eikrem var ok, men ikke noe mer. Tarik Elyounoussi var god i perioder. Ellers var det mye rart.
Synd. For dette skulle bli vår kvalik. Slik som vi som er altfor glad i fotball, tenker. Nå, denne gangen, er det vår tur. Synd for det kunne tenkes at det var noe på gang, nå. Neida, ække det vettu. Bare tull alt sammen.

Joshua King kom inn for Moa i 2. omgang. Han var frisk. Fresk, om du vil. Et annullert, en i tverrligger. Fint det, men hjelper ingenting.
Og dommeren var dårligst. Sånn, da fikk jeg sagt det også.

God natt. Og god tur, for de som er så dumme at de reiser. Til Brasil altså.

Foto: Scanpix