Mer dramatisk blir det ikke

Går det an? At kampen om utjevningsmandatet i Vest-Agder skulle bli spennende, var vi alle forberedt på. Men så spennende?

Så spennende kan politikken være. Og så pinefull for de to involverte.

Utover valgkvelden vippet mandatet frem og tilbake. Først var Sps Thor Jørgen Tjørhom inne. Han falt ut mens han kjørte fra valgvaken i Kristiansand til vårt studio på Fiskåtangen for å delta i debatten mellom stortingskandidatene klokken 22. Fra da og utover kvelden og natta sto det og vippet mellom Hans Antonsen (V) og Odd Omland (Ap).

La oss med Omland

Vi gikk og la oss med Omland inne. Vi sto opp med Omland inne. Og våre reportere spiste seiersfrokost med Omland.

Klokken 10:29 endret det seg. Da 99,8 prosent av stemmene var talt opp, var Omland ute og Antonsen inne. Da var det ikke vanskelig å ha vondt av Omland. Samtidig som vi gjorde et nytt seierintervju, denne gang med Antonsen.

Da hadde jeg skrevet i – forrige versjon av – denne bloggen om den gigantiske seieren dette var for Venstres førstekandidat. Om alt det arbeidet førstekandidaten for et lite parti må gjøre i løpet av en valgkamp:  Delta i en haug med debatter. Tenke enda mer kreativt enn de andre for å få oppslag i media. Og være enda litt spissere i kommentarene ennde andre for å gjøre seg gjeldende.

Og jeg hadde skrevet om at dette også var en seier for ett Agder, fordi Antonsen var førstekandidat for Venstre i begge fylker. Og sånn sett programforpliktet til å tenke på og jobbe for hele landsdelen på Stortinget.

Pinefullt

Men så ble klokken 13:36, og 99,9 prosent av stemmene i landet var talt opp. Og da var Omland inne igjen.

Så hva skal vi tro?  Dette dramaet vil leve helt til absolutt alle stemmer er talt.

Så spennende kan politikken være. Og så pinefull for de to involverte.