Fem tv-serier du bør (gjen)oppdage i sommer

På topp 10-listen over spådommer som alltid blir sanne står “Det kommer til å være mange regnværsdager i Kristiansand om sommeren”. Vi kan snakke alt vi vil om sol, sommer og Sørlandet, men realiteten er at vi har ganske mye regn i den første sommermåneden, juni, som i retrospekt kanskje burde bli redefinert til en vårmåned. Heldigvis er det mye man kan gjøre når det regner, og når man først har sommerfri har man tid til å gjøre disse tingene også – uten å få dårlig samvittighet fordi man er inne når sola skinner ute.

Jeg skal bruke sommeren på å lese/se meg opp på TV-serier som starter opp igjen med ny sesong til høsten, og det syns jeg dere burde også. Her har du et lite utdrag av min liste:

Doctor Who – BBC-produsert og verdens lengstsendte science fiction TV-serie. Jeg forelsket meg i the Doctor like før jul og har vært igjennom de seks sesongene av den nye versjonen av Doctor Who som startet i 2005. Serien handler om den mystiske, sære og litt (ganske mye) over gjennomsnittet smarte the Doctor som reiser rundt i en tidsmaskin formet som en politiboks. Høres sånn passe kleint ut – men det er en grunn til at denne serien er en av de mest sette i Storbritannia. Kjempe morsomt, ganske sært, veldig kult og 100% verdt hvert minutt.

Gossip Girl – Kanskje følger du serien fremdeles, eller så gjorde du som meg og falt av litt etter hvert da Blair og Chuck fortsatte å gjøre livet vanskelig for hverandre, eller da Serena forsatte å oppføre seg som en bortskjemt drittunge som ikke får is eller en ny Barbie. Men nå, nå er det på tide å følge med igjen, for høstens sesong blir den siste. Ja, du hørte riktig, siste sesong i serien, nå skal alle intriger avklares (i hvert fall nesten), alle kort på bordet og alle karakterer fra tidligere sesonger kommer tilbake på skjermen (inkludert Vanessa og Jenny). Joda, jeg gleder meg litt. Bittegranne.

Fringe En annen serie som står klar med siste sesongen. Som en sær blanding av CSI, X-files og Lost har Fringe skapt seg et eget lite – men veldig fascinerende – hjørne av TV-verdenen og nå skal det puslespillet av en gåte og en mytologi som har utspilt seg de siste fire sesongene avsluttes. Her snakker vi parallelle universer, genmanipulerende forskning og stormannsgale oppfinnere, og midt oppi det har du en veldig forvirret – men genierklært – forsker som har tilbragt de siste 15 årene på et mentalsykehus, og hans sønn Peter som bringer hele galskapen ned på jorda med en veldig sarkastisk, kynisk og virkelighetsnær tolkning på det som skjer. Kontrollert galskap.

How I Met Your Mother – Produsentene har skrevet to versjoner av denne sesongen, i det ene utkastet er det nest-siste sesong og bygger opp mot en full avslutning neste år, i det andre tilfelle er dette The End. Vi skal endelig møte Mor. Det tok bare give-or-take 8 sesonger for Ted å fortelle barna sine om hvordan han møtte moren deres, men nå er den her. Dagen. Jeg skal sette meg ned og ha HIMYM-maraton. Lete etter alle hint, samle sammen alle tråder og teorier, nyte hvert sekund av Barney Stinson. Kommer til å savne dette showet !

Vampire Diaries forrige sesong slutten på cliffhanger’en vil alle viste måtte komme til slutt. For alle vet jo at når alt kommer til alt så er det kun to mulige utfall av å opprettholde et vennskap til en vampyr, du blir enten a) mat, eller b) levende – forhåpentligvis ikke glitrende – død vampyr. Antallet ordentlige mennesker i Mystic Falls begynner å falle kraftig, jeg skjønner ærlig talt ikke hvordan det kan være flere folk igjen der med tanke på hvor mange de har drept/omgjort til vampyrer/spist/jaget bort i løpet av de siste sesongene.

Utover det så er det mange andre serier å lese seg opp på: Entourage blir filmatisert nå, så det er jo en perfekt unnskyldning til å se alle sesongene om party og kjendisliv i LA. Glee kommer med ny sesong, typ ”livet etter high school”, og Pretty Little Liars startet akkurat opp sesong 3. Og ikke minst en av mine personlige favoritter i fjor: Once Upon A Time, hvor hovedpersonene er Snøhvit, Drømmeprinsen, Rumpelstiltskin og Den Onde Dronningen. Bra tv-høst med andre ord, og bra regnværsdagsunderholdning frem til de nye sesongene starter.

Hvilke serier følger du med på?

En tanke om “Fem tv-serier du bør (gjen)oppdage i sommer

  1. Tilbaketråkk: De fem beste filmene du (sannsynligvis) IKKE har sett | Sørlandsstil

Det er stengt for kommentarer.