Flettet oppsats

Jeg får ofte spørsmål om hvordan jeg lager denne frisyren. Derfor lagde jeg og Maren denne videoen for å vise dere det. Om man først har teken på det, så er den en enkel og rask å lage. Jeg har også forklart framgangsmåten i tekst under i tilfelle noe er uklart.

1. Forbered håret i forkant. Jeg har erfart at det er enklere å lage volum når jeg sprayer tørrshampo ved røttene først. Hårpulver er også en god løsning, om man ikke bruker tørrshampo. Mitt tynne hår er ikke så glad i pulveret, så da blir det tørrshampo istedet. Lag en sideskill, og tupper håret i etasjer og spray med hårspray i hver etasje for å holde på volumet.

2. Del håret foran i tre deler, på den siden med mest hår. Personlig foretrekker jeg å flette slik at den ytterste av de tre delene (nærmest ansiktet) kommer i fletten sist. Da blir luggen finere.

3. Lag en rotflette rundt hele hodet. Det er ikke så nøye hvordan denne ser ut, ettersom det skal en flette på toppen av denne. Når du har kommet rundt hodet samler du håret i en strikk.

4. Tupper håret, ta ut strikken, og fullfør fletten. Lag den litt løs, og dra litt i den, så fletten blir tykkere. Brett deretter fletten bakover og fest den med hårnåler. Rufs og dra i håret (Hårkronen. Det som ikke er i fletten, alt oppå hodet. Haha. Vanskelig å forklare.) for å få en litt røffere look, og for å gjøre sveisen litt løsere. Det pleier jeg å gjøre, siden jeg synes det er finere. Spray til slutt over hele håret med spray for at frisyren skal holde seg fin ut dagen.

5. Ta i en blomst, eller annen pynt om du vil være ekstra fin. Jeg bruker ofte denne frisyren uten, og synes det er veldig fint. Da ser det sånn ut:

6. De som har kortere hår kan flette fletten litt lenger ut på siden og feste den overflødige flettedelen på siden av hodet. Men da er det viktig å være litt mer nøye med selve rotfletten.

7. Øv i forkant av en viktig anledning! Det er i hvert fall typisk meg å eksperimentere med håret rett før jeg skal noe viktig, og resultatet blir ikke alltid like vellykket.

6 tanker om “Flettet oppsats

  1. Tilbaketråkk: DIY: Blomsterkrans | Sørlandsstil

Det er stengt for kommentarer.