De fem beste filmene du (sannsynligvis) IKKE har sett

Nok en gang har dårlig vær tatt kontroll på kontinentet, eller ihvertfall Sørlandet, og da er det på tide med filmkveld igjen. Jeg skal se mer Star Wars (nei, jeg går aldri lei), men til dere har jeg satt sammen en liste over de fem beste filmene du sannsynligvis ikke har sett. Disse har ikke fått oppmerksomheten de fortjener, men det er kanskje like greit, for da får man ha et par juveler for seg selv som man kan briljere med når man skal se film og møter det samme gamle dilemmaet om at «man har sett alle de bra filmene».

IDIOCRACY

Gjennom sin kvalitet som «høyst gjennomsnittlig» blir Joe Bauer valgt ut til et hemmelig militæreksperiment som involverer å legge mennesker i kunstig dvale. I utgangspunktet skal han bare fryses ned et år, men noe går galt og 500 år senere våkner Joe opp til et USA som har gått baklengs inn i fremtiden og hvor gjennomsnitts-IQen ligger på rundt 25. Cirka. Hysterisk morsom, ekkel og krass i sin kritikk av ekstrem kommersialisme og forbrukersamfunnet. Det verste (og beste) med filmen er at du sitter igjen med følelsen av at dette faktisk ikke er helt dystopisk, dette kan – hvis alt går galt – være vår fremtid.

GOD BLESS AMERICA

Etter å ha sett Idiocracy er God Bless America et fint svar på tiltale. Den desillusjonerte hovedpersonen vår, Frank, får vite at han kommer til å dø av kreft, og med det i bakhodet drar han ut på en «killing spree» for å ta livet av alt og alle som er galt i USA. Realitystjerner, Sweet Sixteen-deltakere og frekke naboer får gjennomgå når Frank tar et oppgjør med alt han hater med USA. På veien plukker han opp Roxy, en tenåringsjente som hater verden på en måte som bare tenåringer kan, og sammen løper de rundt og leker GTA på ekte.

LOVE AND OTHER DISASTERS

Denne filmen har jeg sett fire ganger så langt, og det er en film jeg kommer tilbake til med jevne mellomrom rett og slett fordi den er passe feel-good, veldig morsom og har så mange fine detaljer som bare er nydelige. Emily «Jacks» (Brittany Murphy) snakker amerikansk med britisk aksent, har en fantastisk garderobe og jobber i britiske Vogue. Jacks bor sammen med sin homofile bestevenn, vil ikke forelske seg av frykt for å bli skuffet og har et platonisk forhold til ekskjæresten sin. Søt, morsom og utrolig fin på regnværsdager (som idag).

BOONDOCK SAINTS

En kultfilm av de store, og min absolutte favorittfilm. De alt for kjekke, barske og irske brødrene MacManus våkner opp etter St. Patrics Day med et kall fra Gud om å ta livet av kriminelle og annet avskum. Med tatoveringer som (alt for) mange har kopiert, kul irsk musikk, catchy latinske sitater og Bostons gater som kulisser er dette bare en sikker vinner uansett humør. Bare husk! Oppfølgeren er forferdelig med mindre du er superfan og ser alt bare fordi det er Boondock Saints-relatert.

CHARLIE BARTLETT

Charlie er rik, men ikke spesielt populær, og det vil han gjøre noe med. Når han finner ut at det å redistribuere medisinen han får av sin veldig liberale private lege, til medelevene på privatskolen gjør han superpopulær, blir han skolens nye hobbypsykolog og lege. Kjør kaos. Legg til det faktumet at Robert Downey Jr. spiller rollen som alkoholisert og bitter rektor og du har en film som godt passer inn i kategorien «Oppskrift på suksess». Du kommer til å le, mye.

Andre filmer som bør nevnes: The Man from Earth, La cite des enfants perdus, Big Lebowski, Thank You for Smoking, Mr Nobody, Definitely Maybe og Boogie Nights.

Lyst til å se noen tv-serier istedenfor? Her har du fem tv-serier du bør (gjen)oppdage i sommer.