DIY: Perlebroderier

ÅPENT INNLEGG: Det er kanskje flere enn meg som er litt lei av de transparente blusene? Jeg har hatt noen perler liggende bakerst i skapet etter salg på en hobbybutikk som skulle legges ned, og tenkte jeg skulle bruke dem til å gjøre en slik bluse hakket mer spennende.

I utgangspunktet hadde jeg tenkt til å pynte blusen med perler på kragen. Men siden det nå har blitt veldig vanlig, så bestemte jeg meg for å brodere selve fronten av blusen i stedet. Resultatet ble mye finere enn bildene gir uttrykk for, og dette kan gjøres i flere varianter.


Du trenger en bluse, perler med hull i, nål, tråd og en saks til å klippe tråd med.


Først legger du en omtrentlig plan for hvordan du ønsker at blusen skal se ut.
Jeg endret mening flere ganger i løpet av prosjektet.


Stikk nålen gjennom blusen, fra undersiden.


Tre på perlen(e) du ønsker å feste på oversiden av stoffet.
Stikk deretter nålen ned igjen ved siden av der tråden kom ut.


Dra tråden gjennom, klipp den, og knytt de løse endene sammen på undersiden.


Gjenta dette helt til resultatet blir som du ønsker.


Halvveis så blusen min slik ut.
Jeg valgte å sy perlene tett på toppen, og spre dem mer utover nedover på blusen.


For å gjøre den andre siden symmetrisk med den andre, så synes jeg det var lettere å snu blusen.
Men dette er smak og behag. Jeg tok det litt på feelingen, men de som er mer perfeksjonistiske på det punktet kan alltids måle opp med en linjal.

Knyt alle trådene godt, og klipp av overflødig tråd.


Til slutt så det slik ut.
Prosjektet tok omtrent tre timer å fullføre. Jeg valgte å gjøre det ute i sola, og synes det var koselig tidsfordriv mens jeg solet meg.