I sminkepungen: Lena

Dette innlegget burde strengt tatt båret navnet «I sminkeposen: Lena», ettersom jeg ikke er eier av en sminkepung. Jeg høster alltid kritikk for at jeg lar sminken min flyte i en eller annen bærepose. Det er rett og slett fordi jeg har en tendens til å glemme at jeg bør kjøpe meg en slik pung når jeg er i byen. Men, dette innlegget skal ikke handle om det, men snarere om hvilke produkter jeg bruker, og hvorfor. Så les mer for å se hva som skjuler seg i bæreposen min.

Jeg er ikke av typen som bruker mye penger på sminke, så de aller fleste produktene mine, med unntak av det som er underlag på huden kjøper jeg billig. Jeg eksperimenterer heller ikke mye med sminke, ettersom jeg har funnet frem til en rutine som fungerer for meg. For min del gir det meg mer å eksperimentere med andre ting som klær osv, og jeg liker ikke så godt å bruke tid på å legge sminken. Men her er ihvertfall min sminkerutine:

FOUNDATION clinique, superbalanced makeup, 01 petal
CONCEALER yves saint laurent, touche éclat radiant touch, 2

Jeg starter alltid med å legge concealer og foundation først, for å danne et grunnlag. Clinique sin foundation er ganske god til min hud, som er blanding mellom fet og normal. Jeg bruker forresten kun foundation når jeg skal noe spesielt.

YSL-concealeren har jeg brukt i mange år, og egentlig ikke prøvd noen andre siden den tid, ettersom den funker bra. Gi meg gjerne tips til alternativer om du vet om noen bedre. Jeg har gjort meg totalavhengig av concealer ettersom jeg har litt mørke ringer rundt øynene.

SOLPUDDER bronzing powder by h&m, face and body bronzer, gorgeous tan
PUDDER clinique, almost powder makeup, 02 neutral fair
ROUGE clarins, blush prodige illuminating cheek colour, 03 miami pink

Istedenfor foundation pleier jeg bruke mineralpudderet fra Clinique. Det gir et matt resultat, og dekker ganske godt. Jeg har en hud som er rød rundt nesa og kinnene, samt at den glinser litt i T-sonen. Derfor er denne perfekt for meg.

Solpudderet legger jeg i øverste del av panna, ved kinnbenene, på haka og på nesetippen om sommeren for å få en fresh look. En regel er å tenke på hvor sola treffer ansiktet mest, fremfor å klæsje pudderet over hele ansiktet.

Rougen er en ganske fin farge til meg, som jeg bruker både sommer og vinter. Den er utrolig drøy. Jeg har hatt denne i et par år nå, og den er ikke i nærheten av å gå tom enda.

ØYENSKYGGE palett 1: isadora, eye shadow palette, 56 smoky eyes
ØYENSKYGGE palett 2:  isadora, eye shadow quartet, 24 wild jungle

Jeg eksperimenterer lite med øyenskygger, og foretrekker et naturlig resultat. Først starter jeg med å legge en nøytral skygge over hele øyelokket. Den lyse skyggen legger jeg i kant med øyebrynene for å markere dem, og i øyekroken for å få et åpent blikk.

Siden jeg har tunge øyelokk legger jeg en mørk skygge i globallinjen som jeg drar oppover. Mørkt gjør at ting ser mindre ut, og det demper da følelsen av at de er tunge. Dette gjør jeg som oftest til fest, og hvis jeg gjør det i hverdagen, så bruker jeg en brun naturlig skygge.

KAJAL l´oreal contour khol eyes, 161 carbon black

ØYEBRYNSBLYANT  dior, powder eyebrow pencil, 453 sand
INLINER KAJAL isadora, 56 blonde

Jeg foretrekker tørr eyeliner fremfor våt, og dersom jeg bruker våt eyeliner, så legger jeg den tørre i ytterkant, og drar den utover i sidene (med mindre jeg ønsker en klassisk pin-up look på sminken). Av erfaring gir det et mykere og mer naturlig uttrykk.

Øyebrynsblyanten fra Dior ble jeg tipset om av ei venninne, og jeg er forelsket. Det er en slags pudderblyant, så den tegner ikke veldig hardt til sammenligning med andre typer blyanter. Den kalde tonen passer perfekt til meg som er blond.

Inliner kajalen legger jeg på våtlinjen i øyet for å gjøre blikket mer åpent og våkent.

MASKARA mabelline, the colossal volum’ express mascara, glam black

Maskaraer er også en ting jeg har forsøkt mange av, og denne troner så langt som favoritten. Det er veldig individuelt hvordan maskaraer virker fra person til person, siden vi alle har forskjellige øyevipper. Denne gir ihvertfall meg lange vipper, og passe med volum. Jeg er personlig fan av at sminken ser naturlig ut, så jeg pøser sjeldent på med maskara, med mindre jeg skal ut om kvelden.

LEPPESTIFT 1: chanel, rouge coco, 21 rivoli
LEPPESTIFT 2: maybelline, color sensational, 540 hollywood red

Jeg sjonglerer som regel mellom disse to leppestiftene. Jeg har kalde toner i ansiktet, og synes derfor kalde leppestifter ser finest ut på meg. Den fra Chanel gir meg dramatiske røde lepper, mens den fra Maybelline ser frisk ut uten å være for mye (Dessverre er ikke denne i salg lenger. Synd siden den er så fin og matt). Jeg bruker som oftest den fra Maybelline om dagen, hvis jeg ønsker litt farge. Men istedenfor å dra den over leppene, så klapper jeg den lett på dem for å få mindre farge. Det er et godt tips til dem som ikke liker leppestiftuttrykket.

Dette var da min sminkerutine, og en oversikt over mine produktfavoritter. Har du tips til noen gode produkter jeg bør sjekke ut, eller spøsmål til innlegget? Legg gjerne igjen en kommentar.