Oppskrift: Focaccia med fetaost og soltørkede tomater

Ordentlig sommer for meg blir det aldri før jeg har fått en liten dose sol, sommer og hytta i Søgne. Grillmat på brygga er også obligatorisk. I dag ble det familiemiddag med kjøtt fra grillen, salat, jordbær- og myntesalsa, grillede maiskolber og hjemmelaget focaccia. Sistnevnte oppskrift får du her:

Du trenger:

En pose tørrgjær
5 dl lunkent vann (eller litt mer hvis deigen blir for tørr)
ca 12 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
1/2 dl olivenolje

soltørkede tomater
fetaost (hvis du velger en som kommer på glass kan man bruke denne oljen istedenfor tidligere nevnte olivenolje, da får man en veldig god kryddersmak i tillegg)
fingersalt

Vi valgte å halvere oppskriften akkurat idag, men det som er praktisk med denne størrelsen er at den går perfekt i en langpanne!

Løs opp gjæren i det lunkne vannet.

 Bland inn alt det tørre (mel, sukker og salt).

Når det er godt rørt sammen skal deigen være ganske løs. La den heve under plast/kjøkkenhåndkle i rundt 30 minutter.

Sett ovnen på 225 grader, hell deigen i en langpanne eller form og dryss fingersalt, soltørkede tomater og fetaost på toppen. Dytt osten litt ned i deigen. La dette heve under litt plast/kjøkkenhåndkle i 30 minutter til. Sett inn i ovnen og stek i 20-25 min.

Avkjøl på rist eller spis det med en gang for det er da det er best. Bon appetite!

Vil du ha dessert til dette også, så kan jeg anbefale hjemmelaget panna cotta med bringebær.

.

En tanke om “Oppskrift: Focaccia med fetaost og soltørkede tomater

  1. Tilbaketråkk: Oppskrift: jordbær- og limesalsa | Sørlandsstil

Det er stengt for kommentarer.