Rufsete flette

Mange forbinder denne hårfrisyren med Alexander Wang sin vår- og sommerkolleksjon fra 2010. Selv om vi er i 2012 er den fortsatt like fin og enkel å lage. Man må ikke ha supertykt hår for å lage sveisen. Tro meg som har verdens tynneste hårstrå.

Her viser jeg steg for steg hvor raskt og enkelt denne sveisen kan lages. Den kan enten brukes til et tøft antrekk for en rocka look, eller for eksempel bryte opp helheten når man har på seg en søt sommerkjole.

Først lager du en sideskill i håret. Ta deretter gjerne pulver eller tørrsjampo i håret, ved røttene, for da blir håret lettere å jobbe med.

Deretter tupperer du håret i røttene i etasjer (resultatet blir aller best hvis du ser ut som et troll når du er ferdig med dette) og sprayer med hårspray i hver etasje. Gjør dette på begge sider av skillen. Ikke glem bakhodet.

Når du har gjort dette samler du håret i den opprinnelige skillen og børster ned håret på toppen slik at det ser pent ut.

Og så samler du alt året på en side og tupperer hårlengdene.

Etter dette deler du håret i tre like deler og fletter en løs flette. Resultatet blir ofte finest når du ikke ser deg i speilet mens du fletter (det skal se litt «tilfeldig» ut). Hvis ikke alt håret i nakken følger med over, så fester du de løse hårene med lusespenne bak i nakken.

Spray så fletten med hårspray, før du drar og plukker i fletten for å gjøre den mer volumiøs. Ikke vær redd for å dra for mye. Den er aller finest når den er litt løs. Rufs gjerne også håret i kronen.

Når du er fornøyd med resultatet, avslutt med å spraye hele håret med hårspray. Og voila, du er ferdig!