10 ting jeg skal gjøre før jeg dør

Jeg liker som tidligere nevnt å lage lister, og akkurat denne listen er egentlig et par hundre sider lenger enn de ti punktene jeg har valgt å dele her. Men det er en ting å snakke om hva man skal gjøre før man dør, og det er noe annet og faktisk gjennomføre det. For, som John Lennon sa det så fint: «Life is what happens to you while you are busy making other plans.» Her har dere noe av det jeg skal fylle mitt liv med (eller allerede har gjort).

1. Hoppe i fallskjerm

Første ting på listen fikk jeg faktisk gjennomført (endelig) for nesten nøyaktig et år siden. Da jeg ankom Hawai’i dro jeg med meg en venninne for å «hoppe inn semester» som jeg kalte det. Og det er virkelig noe av de gøyeste jeg har vært med på noensinne. Hopp nummer to skal jeg få til det sekundet jeg får studielånet (så forhåpentligvis innen september er over). Anbefales! Likte spesielt godt den biten hvor man måtte skrive under på en kontrakt som fastslo at man ikke får lov til å saksøke selskapet hvis man dør.

2. Besøke de 12 «viktigste» byene i verden

Dette blir jo nødvendigvis en veldig subjektiv-liste, men den er satt opp basert på økonomisk, historisk, kulturell og religiøs betydning. Noen av dem har jeg allerede vært så heldig at jeg har fått oppleve, andre står øverst på listen over steder jeg vil besøke.

Besøkt: New York, Paris, London, Istanbul, Roma, Jerusalem  & Berlin.

Fremdeles på listen: Hong Kong, Tokyo, Sao Paulo, Moskva & Mumbai.

3. Svømme med haier

Ikke den typen hvor man blir sluppet ned i et bur og føler seg som haimat. Det er både unaturlig og dessuten veldig dårlig praksis med hensyn til haiene. Det jeg vil gjøre er å dykke på steder hvor det er stor sjanse for å møte hai, i sitt naturlige habitat. Har snorklet med lemon sharks en gang tidligere på Bora Bora, men det er ikke helt den opplevelsen jeg er ute etter. Vi har faktisk et par steder på Oahu med «hai-garanti», og nå som jeg endelig har fått tatt dykkersertifikatet er jeg klar som et egg.

4. Ta en tatovering

Jeg har alltid hatt et lite ønske om å være litt tacky, litt gal, litt harry, litt ung og dum, litt poetisk og alt det andre som folk har sagt om tatoveringer. I mai for et par år siden satte jeg meg i stolen til min bestevenninnes kjæreste og fikk skrevet tittelen på en av mine absolutte favorittbøker på håndleddet.

5. Lære et nytt språk

Og engelsk teller ikke. Jeg var flink i fransk en gang, og jobber med å få tilbake kunnskapene. Og så har jeg begynt å lære meg litt koreansk. Og et par hawaiianske ord. Vi får se hva jeg blir flytende i først.

6. Se alle verdens 7 underverker

Med andre ord, de som er godkjent av New7Wonders of the World Foundation. Og den listen består av: Den Kinesiske Mur (China), Petra (Jordan), Christ the Redeemer (Brazil), Machu Picchu (Peru), Chichen Itza (Mexico), Colosseum (Italia), Taj Mahal (India) and den store pyramiden i Giza (Egypt). Så langt har jeg bare kunnet krysse Colosseum av listen.

7. Bo minst 10 år utenfor Norge

Et år i Hawaii er overstått, ni år igjen i utlandet skal klares med glans. På listen over potensielle bosteder finner man blant annet New York, Paris, Tokyo, et-eller-annet-sted i Latin Amerika og i Midt-Østen en plass.

8. Ri på en kamel

Jeg vil – jeg vil – jeg vil. Burde ha gjort det da jeg var i Jerusalem, men fikk aldri tid. Vil ha bilde av meg selv på en kamel med en turban tullet rundt hode slik alle har etter at de har vært i Egypt eller Dubai.

9. Stå på Kjeragbolten

Har et par norske to-dos også, og Kjeragbolten er definitivt en av dem. Adrenalin-kick er alltid noe å trakte etter, og bildene fra steinen ser ganske magiske ut. Prekestolen er også en destinasjon jeg må få besøkt i løpet av de neste par årene.

10. Skrive en roman.

Da jeg var liten begynte jeg på romaner hele tiden. Noen ganger store episke serier a la Harry Potter eller Tidshjulet (Wheel of Time av Robert Jordan) med haug med hovedpersoner som var mer eller mindre basert på karakteren jeg leste om i favorittbøkene mine. Jeg skrev fan fiction, fem kapitler av bok seks i Harry Potter-serien imens jeg ventet på nettopp bok nummer seks, satt sammen fyldige karakteranalyser og leste bøker om hvordan man skulle lage realistiske handlingsforeløp. Nå har jeg blitt voksen(-ish), og vil skrive kortere ting, være journalist og rosablogger, og jobbe døgnet rundt på kort nytt. Men en dag skal jeg sette meg ned og skrive ordentlig igjen, og målet er altså en hel roman. Det kan være at jeg må vente til jeg er 80 før jeg får det til, men drømmen er ihvertfall der.

Som den amerikanske poeten William Ross Wallace sa: «Every man dies – Not every man really lives.»

Hva står på din bucket list?