Min stil: Maren Røste Fossen

ÅPENT INNLEGG: Denne gangen har jeg besøkt Maren Røste Fossen (25) fra Søgne, som mange kanskje har sett på Gina Tricot på Sandens. Hun er et av mine stilforbilder, med en kul stil som skiller seg ut på en god måte. Selv beskriver hun den som litt hippie-/cowboyinspirert. Ikke bare er Maren flink til å kombinere klær – hun er også dreven på interiør, noe jeg selvfølgelig måtte dokumentere med bilder.

Hva jobber du med/gjør du akkurat nå?
– Jeg studerer til å bli sykepleier på UiA. Ved siden av studiene jobber jeg på Gina Tricot, og litt på Valhalla omsorgssenter.

Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg liker veldig mye forskjellig, og føler ikke at jeg har én spesiell stil. Den er litt cowboy- og hippieinspirert. Jeg liker litt røffe klær, men kan også kle meg ganske klassisk.


Denne jakken kjøpte Maren på Monki for en slikk og ingenting på salg. Hun forteller at det faktisk er guttene som har gitt henne flest komplimenter for den. Vesken har hun fått av sin mor.

Hvordan, og når startet interessen din for klær og stil?
– Jeg tror interessen startet på ungdomsskolen. Det var da jeg begynte å synes at klær var gøy. Før det var det helst mamma, som jobber i klesbutikk, som kledde meg opp, mens jeg selv aller helst ville gå i behagelige klær.

Hva er ditt favorittplagg?
– Det må nok være en sort skinnjakke jeg har fra Jofama.

Hvilke butikker er dine favoritter?
– Gina tricot, COS, Monki, Zara og Habitten.

Hvilke trender følger du i sommer, og hva ser du frem til mot høsten klesmessig?
– I sommer følger jeg nok ikke en spesiell trend. Jeg tar som regel på meg det jeg selv synes ser bra ut, og som jeg føler meg fin i. Jeg ser veldig frem mot høsten, ja. Årstiden i seg selv er veldig fin, også liker jeg fargene som følger med høsten bedre. Da er det som oftest litt røffere klær i butikkhyllene. Vinrødt er den nye favorittfargen min.


Selv om Maren handler lite vintage, så har ofte plaggene hun kjøper et vintage-preg.

Hva er din største motetabbe?
– Haha! I og med at mamma jobbet i klesbutikk ble det mange rare og «trendy» klesplagg på denne jenta. Det verste var vel en drakt med sølvhettejakke og baggy sølvbukser i pvc-stoff. Det var rundt 6-7 klasse dette ble brukt. Jeg tror også det var på den tiden jeg synes det var sååå fint å gå med lipliner uten leppestift.

Hvis du om ti år skal se tilbake på stilen din slik den er nå, hva tror du du vil si om deg selv da?
– Jeg tror nok at jeg vil kjenne meg godt igjen i den fortsatt.

Er du en sko- eller veskejente?
– Jeg er absolutt en skojente. Favorittskoene mine er de korte bootsene jeg har på meg på bildet over. Jeg fikk dem av mamma da vi var på shopping i Frankrike.

Handler du mye vintage/secondhand? Hva er ditt største vintagekupp?
– Jeg handler litt, men ikke veldig mye. Det har blitt så dyrt. Likevel har jeg scoret en del gode jakkekupp. Jeg er særlig fornøyd med de fine frynsejakkene mine (over).

Beltet Maren har på seg her er et av morens gamle belter, og er nå en av Marens garderobefavoritter.

Når du vil se ekstra fin ut, hva tar du på deg da?
– Høye hæler.

Hva slags tilbehør bruker du mest?
– Ringer.

Og litt om interiør: Fortell om interiørstilen din, og hva som inspirerer deg interiørmessig.
– Reise, Mamma og interiørbutikken til min beste vennine Kristine Langenes, i Søgne inspirerer meg mest. Jeg er også veldig glad i vintagemøbler. Det er kjempegøy å arve ting og få høre historien bak dem.

Hvor leter du for å finne fine interiørting?
– For det meste handler jeg på gave- og interiørhuset i Søgne, i tillegg til å være en del på en låve samme sted som selger vintagemøbler og pynt. I tillegg kan man også finne gode kupp på nettet.

Hva er ditt fineste/beste interiørfunn?
– Skinnstolene jeg har rundt kjøkkenbordet. De fant jeg på finn.no til en rå pris.

Hva er dine drømmer for fremtiden?
– Jeg vil fortsette å jobbe med klær som en ekstrajobb, men ønsker meg en spennende og givende jobb når jeg er ferdig utdannet som sykepleier.

Hvis du skal dele et stiltips med våre lesere, hva vil du si til dem?
– Ikke gå i joggebukser! Ellers ta på deg det du selv føler deg fin i.

Vil du lese mer «Min stil»? Sjekk resten av innleggene våre her.