Mitt hår: Lena

Håret mitt og jeg har et hat-elsk forhold. Og slik tror jeg de aller fleste har det. Noen dager er jeg riktig så fornøyd med det, mens andre dager kan jeg ikke fordra det. Jeg ble utstyrt med tynt hår, som jeg fikk i arv av Pappa. Det skal mye til for å få håret volumiøst, det floker seg av den minste ting, og ikke minst så blir det slitt bare vinden blåser på det (min frisør sine ord de siste der).

Det er med andre ord mange irritasjonsmomenter knyttet til dette håret. Men en av de fine tingene er at det ikke tar lang tid å krølle det, for eksempel, siden det er så tynt. I tillegg tørker det fort etter å ha vært i dusjen. For å hanskes med håret mitt har jeg gjennom tiden forsøkt en del hårprodukter, og her er mine favoritter, samt stylingtips.

Moroccan oil – hårolje: Jeg er helt avhengig av hårolje med hår som floker seg, og tupper som lett slites. Denne oljen tilfører fukt, og gjør håret supermykt. Jeg leste et frisørtips en gang for folk med tynt hår, hvor det ble anbefalt å bytte ut balsam med hårolje for ikke å tynge håret. Jeg prøvde dette en stund, og det funket godt, men jeg vil og anbefale å kure det jevnlig, samt bruke balsam en gang i blant med tanke på fukt.

Volumspray (til høyre): Denne sprayer jeg ved hårrøttene når håret er håndkletørt, og føner deretter håret med hodet nedover, for å skape volum. Den er veldig god synes jeg, men jeg prøver å bruke den minst mulig, ettersom jeg som oftest lar håret lufttørke.

Voksspray (til venstre): Voksspray er greit å bruke fremfor hårspray når man skal rufse til håret. Den er formelig utover dagen, og er ikke like skadelig mot håret, ifølge frisøren min. Bare vær obs på å ikke bruke for mye, for da ser håret fett ut.

Shampo + balsam: Volupt-shampoen har endret livet mitt. Før var alltid håret mitt veldig tungt, men nå er det mye mer volum i det. Det finnes også en balsam i denne serien. Om du skal bruke den bør du i blant bytte den ut med en som gir mer fukt, og siden jeg har litt tørt hår for tiden, så bruker jeg denne fra redken som er beregnet på tørt hår. Bruk kun balsam i tuppene!

Hårkur: Jeg har forsøkt mange hårkurer, men ikke funnet noen som jeg synes fungerer optimalt for meg enda. Favoritten så langt er denne fra Redken. Jeg har ikke hatt den så lenge enda, så jeg har ikke mye erfaring med denne kuren. Førsteinntrykket er at den gir godt med fukt til håret. Man bør kure håret sitt minst en gang i uka, og huske å både bruke vitamin- og reparasjonskur.

Hårspray: Jeg liker hårsprayer som er litt «klissete», siden jeg synes de er lettere å forme håret med, særlig til oppsatser. Om du vil investere litt i en spray, så vil jeg anbefale Joico sin i blå, men den i rosa fra H&M er et godt og billig alternativ.

Tørrshampo: Tørrshampo er fint både til å freshe opp håret mellom vask, og til å få mer volum i håret. Define sin gjør håret litt stivt i tillegg til å ta bort fetter, så den gir mer volum, synes jeg. Man bør likevel ikke bruke dette produktet for ofte, ettersom tørrshampoen kan tette igjen porene i hodebunnen. Slik er det med de fleste produkter som brukes ved hårrøttene.

Pulver: Mange skryter av hårpulver. Og jeg liker det, så lenge det er i små mengder. Et godt tips er å tette igjen alle hullene med tape, med unntak av ett, for dette pulveret er gavmildt. Ha det i håret før du skal tuppere det, eller rufs i håret etter påføring for volum. Et annet tips er og å bruke det i etasjer under hårskillet. Når du påfører det på det øverste håret kan håret fort se fett ut. Særlig når du har tynt hår.

Balsamspray: Denne er super om du sliter mye med floker. Den tynger ikke håret i veldig stor grad, og flokene blir som en lek å gre ut etter et par sprayer i håret.

Krøller: For å få krøller i håret bruker jeg som oftest en sylinderformet krølltang fra Remington, for å få litt mykere og større krøller (som på bildet over), eller en veldig tynn en fra Babyliss for å få korketrekkere (som vist under). Siden jeg har tynt hår er jeg påpasselig med å ikke la tengene være for varme når jeg bruker dem.

Varmebeskyttende: Et annet råd er å bruke varmebeskyttende spray før du krøller håret. Mange av produktene over har naturlig varmebeskyttende effekt, men om du bruker mye varmebehandling i håret vil jeg absolutt anbefale å kjøpe et varmebeskyttende produkt i tillegg.

Vil du ha flere hårtips? Sjekk kategorien «Hår» her.