Oppskrift: jordbær- og limesalsa

Her om dagen seilte tante, onkel og kusine innom hytta vår i Søgne for å si hei og nyte sommeren et par dager. Til middag ble det naturlig nok grillmat, med min tantes jordbær- og limesalsa. Hvis du har gått lei av den vanlige line-upen på grillfronten kan jeg virkelig anbefale denne som et friskt pust til indrefilet av svin (eller andre typer grillet kjøtt).

Du trenger:

1 kurv jordbær
Saften av en halv lime og skallet av en hel lime
1/4 stor chili
Saften av 1/2 sitron
En bunt med mynteblader (plukket i hagen)
Persille (helst bredbladet)
1/2 sjalottløk
Litt olivenolje

 

Kutt opp jordbærene i middels store biter og putt dem i en bolle.

Hakk opp løken i små biter og hiv oppi sammen med jordbærene.

Hakk opp mynte og persille. Min tante plukket vår fra en liten busk vi har på hytta, men det er jo fullt mulig å kjøpe på butikken hvis ikke.

Kutt chilien i to, skrap ut frøene og hakk den så i biter. Mye hakking, men det er jo den enkleste matlagingsbevegelsen som finnes. Kan ikke gjøre noe galt.

Riv av skallet av en lime, kutt limen i to og skvis ut saften av halve limen. Så kutter du sitronen i to og prøver å få ut mest mulig saft av begge delene. Rør godt, tilsett litt olivenolje hvis du føler for det, og voila! Du er ferdig.

Veldig godt til indrefilet av svin, frisk salat, hjemmelaget focaccia og grillede maiskolber.