Dette er folka du bør følge på twitter

Da jeg for mange herrens år siden (i «sosiale medier»-år) startet Twitter-profilen min skjønte jeg virkelig ikke bæret. Det tok meg nesten et år før jeg klarte å komme inn i lingoen som er Twitter og kunne identifisere meg med alle de kule folka som hang på Twitter. Selv mangler jeg denne X-faktoren som gjør at folk kan være morsomme, interessante, klein-på-en-bra-måte, fine eller noe annet på 140 karakterer. Eller egentlig bare generelt sett.

MEN jeg er veldig glad i følge og stalke folk jeg syntes er intelligente, morsomme, kjekke, e.l. på Twitter. Er du en av dem som fremdeles ikke har blitt stuevarm på Twitter? Les videre så skal jeg prøve å forklare hvorfor konseptet er genialt, og også tipse om hvilke twitterati som er mine favoritter.

Man deler som regel Twitter inn i et par forskjellige kategorier: nyheter, humor og blogg. Nyheter går på aviser som deler linker til sine artikler, mennesker som diskuterer nyhetsbilde, et balansert verdensbilde og generelt sett masse seriøse greier. Jeg er avhengig av HuffingtonPosts sin twitter-konto for å sjekke nyhetene konstant.

Den meste populære typen er jo selvsagt de morsomme. Twitter er som å ha et stand-up show på 140 tegn. Minner meg om Gilmore Girls inni mellom, de to der.

Twitter gir deg en pause i hverdagen, og litt intellektuelt eller humor-basert stimuli inni mellom alt annet man skal gjøre. Du trenger ikke ha Twitter for lese twitter, så det er bare fritt frem til å dra på oppdagelsesferd i Twitter-verdenen.

Bjørn Eidsvåg – den norske gudfaren av Twitter. Eidsvåg har blitt hatet, elsket og mitt på treet-likt av en helt ny generasjon etter at han begynte å jobbe aktivit på sosiale medier. Deler som regel litt for mye, men til tider sær, rar og eksotisk fugl i vinterland. Eller eksotisk, småfrekk isbjørn i vinterland.

The Dark Lord (Voldemort) Verden sett gjennom Voldemorts øyne. For de som ikke husker/vet så er Voldemort han slemme fyren uten nese i Harry Potter. Her har du satt  Voldemort til å observere gumpenes verden. Og han hater Twilight. Tweet-eksempel: «Why is ‘Call Me Maybe’ still being played every two seconds? Why won’t this song die? Does it have horcruxes

Conan O’Brian Morsomme anekdoter, småbra men kleine bilder, alltid et steg forann alle andre.

Stephen Colbert Mange av mine venner her i USA får nyhetene KUN fra Stephen Colberts tv-show. Colbert som John Stewart er en politisk satirist, og jobber med å gjøre narr av verden og de som driver politikk på dårlig nivå.

Sven Bisgaard Sundet Skriver om livet, sport og kleine ting. På en bra måte.

Hasse Hope Twitter-kjendis som ble teit tv-programleder (bra teit). Twitrer morsomt, ofte og har bra samtaler med andre kjendiser.

Peter Wessel hemmelig agent og norsk spion. Twitrer en blanding av militærkritikk, James Bond og Afghanistan.

Johan H Andresen – en av Norges rikeste menn driver med politikk og poesi på Twitter. Morsomt er han inni mellom også. Twitter-pappa til Odd Magnus Wiliamson, en annen Twitter-legende.

Charlie McDowell Charlie er et perfekt eksempel på en ekte Twitter-kjendis. På samme måte som «Shit My Dad Says» ble twitter-legende og TV-serie (går på TVNorge), begynner Charlie også å stige i gradene (sist jeg sjekket skriver han bok). Ideen bak profilen er enkel. Charlie bor i etasjen under to unge, noe enkle jenter i et veldig lytt bygg. Tweetene hans går ut på at han siterer en av dem, hvorpå han kommenterer utsagnet. Latter-garanti.

Kongen Din – Harald Rex, kongen av Norge. Kanskje ikke den ekte kongen, men det er nok like greit. No offence, Kong Harald, men jeg tror Kongen din har bedre humor enn deg. Dagens tweet: «Hvis konge og regjering må rømme landet igjen, vil jeg bare ha sagt at disneyworld virker ganske fint.»

Lykke til!