Dette skjer i Kristiansand i oktober

September ebber ut, og oktober er i gang. Høsten er her for alvor. Denne måneden er preget av konserter, halloween og oktoberfest.Her er en oversikt over noen av arrangementene som finner sted i Kristiansand denne perioden.


5. okt:
  Mnemic, HateSphere, Sybreed og Scarred By Beauty spiller på Kick. Finn mer informasjon på arrangementsiden.

5. – 6. okt: Bokdag Sørlandet. Fredag 5. oktober på Aladdin står ”Himmelen bak huset” og film-&litteraturquiz på programmet, mens det lørdag 6. oktober er voksenprogram på Haandverkeren. Se mer info her.

7. okt: Start spiller hjemmekamp Sør Arena. Få med deg Start – Mjøndalen live.

7., 14., 21. og 28. okt: Omvisning på Stiftelsen arkivet. Få en omvisning i det eneste autentiske Gestapohovedkvarteret fra 2. verdenskrig i Kristiansand.

8. – 13. okt: Vinhøst på restaurantene i Kristiansand. For fjerde gang inviterer et utvalg av byens restauranter til VinHøst, en liten festival hvor smak, nytelse eller læring om vin står i fokus. De ulike restaurantene har egne program.

9., 10., 30.  og 31. okt: Man Beast teateroppsetning i Kilden. I Man Beast blir statuer levende, og eldgamle myter begynner å påvirke vår verden. Når danserne gir liv til skulpturene, begynner de å fortelle sine historier. Les mer på Kildens hjemmesider.

9. okt: Newtrash: Konsert med Marianne Engebrethsen på Haandverkeren Live. Marianne Engebrethsen er en låtskriver og artist som ble kåret til Ukas Urørt i august 2011. Fædrelandsvennen har omtalt henne som et av Norges lovende artisttalenter.

11. -13. okt: Oktoberfest på Kick. Restauranten og nattklubben kick holder en tre dager lang oktoberfest.

12. okt: Jonas Alaska spiller konsert i Kilden. Den unge sørlendingen Jonas Alaska har i løpet det siste året blitt kåret til Beste Nykommer av Spellemannsprisen, og høstet gode kritikker for sitt debutalbum. I oktober kommer han til Kilden.

16. okt: Carte Blanche, Norges eneste dansekompani i samtidsdans, opptrer i Kilden.

16. – 20. okt: Internasjonalt marked på Nedre Torv. Internasjonale handelsfolk inntar torget, og du de som befinner seg i Kvadraturen i denne perioden får oppleve mat og produkter fra blant annet Frankrike, Belgia, Italia, Spania, Holland og Polen.

18 okt.: Oslo Ess spiller på Kick. Oslo Ess er neste band ut, etter Susanne Sundfør, i OdderøyaLive sin konsertrekke på Kick. Se arrangement for ytterligere informasjon.

18. – 20. okt: Dark Season festival. Dark season musikkfestival feirer i år 15 årsjubileum. Her får du oppleve et utvalg av internasjonale, nasjonale og lokale artister på ulike konsertsteder. Se festivalens hjemmeside her.

19. okt: Øyvind Blunck – Rett og slett. Øyvind Blunck inntar Kilden med sitt show.

21. okt: Start spiller hjemmekamp på Sør Arena. Denne gang tar sørlandslaget imot Sandefjord.

26. – 28. okt: Kristiansand Indoor fotball arrangeres. Meld deg på til innendørs fotballturnering med kollegaer eller venner her.

27. okt: Jack og bønnestengelen i Kilden. Teater Manu inviterer til familieforestilling i Kilden.

31. okt: Filosofikafe på Kick. Professor i idéhistorie Trond Berg Eriksen fra Universitetet i Oslo holder et foredrag om «Kjærlighetens forrykte tale».

Det blir med andre ord en spennende måned i Kristiansand. Personlig er jeg veldig spent på konserten med Jonas Alaska. Musikken hans er nydelig, og jeg ser for meg at stemningen blir helt unik når han opptrer i Kilden. Flere av Supersonic-konsertene ga meg gåsehudopplevelser, så jeg ser ikke bort fra at denne vil gjøre det samme.

Tips oss gjerne i kommentarfeltet om du vet om arrangementer eller happenings som ikke er med i denne oversikten.