Disse bøkene skal jeg lese i høst

Nå til høsten kommer det mange nye bøker. Jeg har alltid en liste over bøker jeg gleder meg masse til å lese og denne høsten inneholder den ganske mange nye. Dette er kortversjonen:

Paulo Coelho – Alef

Paulo Coelho har vært litt «off his A-game» med de siste utgivelsene sine, men Aleph eller Alef som den heter på norsk skal visstnok være en av hans beste, hvor han går tilbake til røttene sine i samme stil som Alkymisten. Lagt opp som en slags biografi til Coelhos liv, men like filosofisk og intelligent som alle Coelhos romaner, og med et unikt blikk på verden og menneskene som lever i den. Man har som regel lyst til å sitere halvparten av hva Paulo Coelho skriver, og denne boken kommer ikke til å være et unntak.

Leif Enger – Ned Til Elva

Beskrevet som en «sørgmodig, vakker og sitrende intens kombinasjon av John Irving, Mark Twain, Walt Whitman, cowboybøkerog bibelhistorie». Ned til elven handler om USA og midvesten, og  om en 11 år gammel gutt som tror på mirakler. Denne romanen har potensialet til å bli småmagisk.

Sarita Mandanna – Hegrenes dal : den indiske kaffeplantasjen

Vennskap, kjærlighet, drama og drap i India. Handlingen drives frem at to gutter og en jente knyttet sammen av uadskillelig kjærlighet, men også av sjalusi og svik. Devi, den kvinnelige hovedpersonen, går fra og være den førstefødte kvinnen i sin familie (tilsidesatt av tradisjoner til å bli gift godt og være en god kone) til å være en suksessfull foretningskvinne i det moderne India, og eier av en av de største kaffeplantasjene. Vi får et innblikk i veien dit, på godt og vondt.

Gabi Gleichmann – Udødelighetens Elixir

Jeg er veldig fascinert av bøker om gamle mennesker som har levd fantastiske liv, og denne boken er en av dem. Udødelighetens Elixir handler om slektshistorien til Spinoza-familien, deres feil og mangler, oppturer og nedturer, og også oppdagelsen av Den Udødelige Elixir, Nicholas Flamel’s sagnomsuste oppfinnelse. Ari Spinoza ligger for døden da han endelig finner ut at han skal åpne kofferten han arvet av sin avdøde bestefar, og inni den finner han nøkkelen til en av de mest spennende slektshistoriene jeg har lest om. Anbefales!

J.K. Rowling – The Casual Vacancy

Den mest etterlengtede boken denne høsten er selvsagt JK Rowlings første roman for voksne. The Casual Vacancy handler om splid og indre krig i en liten landsby i England, hvor intrigene står høyt og hatet ligger dypt. Skrevet i god Rowling-ånd med en grei dose svart humor og fantastisk fortellerteknikk kommer denne boken til å bli en av høstens absolutte bestselgere. Jeg gleder meg !

Hvilke bøker skal du lese i høst?