For regnværsdager: Guilty Pleasure-TV

Foto: ABC Family, CW, Fox og ITV.

Jeg setter stor pris på gjennomtenkte, godt produserte og intelligente serier som gjør at jeg føler meg smartere av å se en episode, men inni mellom trenger jeg bare en skikkelig fin dritserie som ikke gir meg noe som helst annet enn lett underholdning. Serien jeg helst ikke vil innrømme at jeg ser på (eller, jeg har ingen sånne filter, men dere vet..), men som jeg kan tilbringe en hel søndag på. Dette er mine ultimate guilty pleasure-serier:

Glee – Etter at kjæresten til en av romkameratene mine begynte på sesong 1 av Glee her for et par uker siden, har hele kollektivet blitt Gleeks igjen. Det er noe med catchy musikk, überteit humor og tenåringer pakket inn i en blanding av overmoralsk «vi skal takle alle tabuer»-stemning og drivet etter å skape en enorm kommersiell suksess. Kjempeteit, men beste underholdningen på søndag morgen. Mine personlige favoritt-episoder er Bieber-episoden (hvor alle gutta anlegger Bieber-hår for å trekke damer) og den første Britney Spears episoden (hvor jentene + Kurt drar til tannlegen og har valiumsskapte Britney-drømmer).

Make It or Break It – Serien handler om en gruppe eliteturnere fra Boulder, Colorado som alle drømmer om å bli verdensmestere og OL-deltakere i turn. Men så er det selvsagt også tenåringsjenter i tillegg, med alt for mye hormoner som tar overhånd i de scenene hvor de ikke leker superstjerner i turnhallen. Gutter, utroskap, tenåringsgraviditet, skader og alkohol, men andre ord alt man trenger for å skape en tv-serie for ungdommer. Og meg. Dette er som Bring it On, bare med turnere som er ekstremt dyktige på det de gjør. Handling og skuespill er fremdeles på samme nivå som Bring It On-filmene. Lavmål, men helt perfekt i kombinasjon med sofa, chips, joggebukse og hjerne på lavnivå.

SupernaturalBuffy, The Vampire Slayers arvtager gir deg masse monstere, spøkelser, demoner og overnaturlige greier, i spedd en stor dose kjekke menn, sexy kvinnemennesker og raske replikker. OK, så tar det helt av etterhvert med engler og demoner og helvete og helt tilbakestående greier som minner meg om Passions (som gikk på TV2 i gamle dager), men det er allikevel veldig avhengighetsskapende.

X-Faktor – Den britiske versjonen. Der den norske versjonen var koselig og fin og full av flinke folk som gjorde bra ting, så er den britiske versjonen så kontroversiell og full av galskap at det er nesten flaut å se på. Eksempel: Lorna Bliss aka stripper-Britney Spears (google it). Samtidig har de også noen helt fantastisk kule deltakere på motsatt side av skalaen som alle bare har ordentlig wow-faktor. Og nå snakker jeg ikke om Susan Boyle, men heller Leona Lewis, Alexandra Burke, One Direction (hehe) og Olly Murs. Kjendisfaktor!

Utover disse så er så og si alt som går på TV2 Zebra i kategorien Guilty Pleasure. Legend of the Seeker, South Park, Criminal Minds og Scrubs. Blant annet. Og det meste som går på formiddagen/natten på TVNorge og TV3.

Siste jeg vil nevne er forøvrig ikke egentlig guilty pleasure. Bare pleasure. I går begynte vi på sesong 1 (igjen) av Sons of Anarchy og jeg er mer hekta nå enn jeg var første gangen jeg så dette. (Brutalt fantastisk. Går på TV2 Zebra også.)