Her kan du handle vintage og secondhand fra sofaen


På Sørlandet har vi svært få vintage- og secondhandbutikker, så mange drar utenbys og til utlandet for å sikre seg brukte skatter. Likevel bør ikke det sette en stopper for vintageshoppingen, for det er mange muligheter på internett. Her er noen av mine butikktips som kan besøkes fra sofaen.

For de som lurer så er vintage betegnelsen på klær, sko og tilbehør som har blitt laget mellom 1920 og 1970-tallet. Secondhand dreier seg om brukte ting som har blitt produsert i nyere tid.


Fretex: Fretex finnes i Sørlandsparken, og på nett, i samarbeid med Miinto. Kjøp klær og bidra til et godt formål samtidig. Det letter både på lommeboka og samvittigheten samtidig.


Epla: Epla er et nettmarked som blant annet har en vintageavdeling. Her kan privatpersoner og butikker lage egne brukere og selge klær, sko og tilbehør.


Finn: Finn rommer det meste – også klær, sko og tilbehør. Sannsynligheten er nok større for å finne secondhand fremfor vintage, men alt er mulig.


Trendsales: Trendsales er et konsept som har slått godt an i Danmark. Nå har Norge også sin egen versjon av nettmarkedet. Dette nettstedet fungerer litt som eBay ved at ulike brukere legger ut ting for salg. Man finner både nye og brukte ting her.

Ebay: Alt finnes på Ebay. Markedet bugner over at vintage og secondhand for dem som leter. Det er mange brukere som er kjent for å selge gode vintageprodukter. Trenger du hjelp til å finne fram? Vi har laget en Ebay-guide med tips og råd til hvordan du finner skatter og unngår å bli lurt.


Etsy: Etsy er et sted hvor små butikker kan selge tingene sine. Her finner du både hjemmelagde ting, samt secondhand- og vintageprodukter. Det er absolutt verdt en titt!


Seconds: Seconds er et svenskt bruktmarked som ble opprettet i forbindelse med bloggportalen Freshnet. Her finner man mange moderne secondhandskatter som brukere selv har lagt ut.


Beyond Retro: Mange drar utenlands for å besøke Beyond retros berømte vintagebutikker i blant annet London og Sverige. Vintagekjeden har også sin egen nettbutikk som sender varer til Norge. Nettbutikken er oversiktelig, og gir god informasjon om hvert enkelt produkt.


Absolute Vintage:  Absolute Vintage er også et av vintageelskernes obligatoriske stoppesteder i London. Det er butikker som har et godt rykte på seg. Heldigvis kan vi her i Norge sjekke ut og bestille varer via PCen.


Nasty Gal: En av mine favorittnettbutikker, Nasty Gal, har både nytt og gammelt i sitt sortiment. Klikker du på Vintage-fanen finner du klær som er one of a kind. Butikken er kjent for å finne ganske trendy og edgy plagg, særlig rettet mot unge mennesker.


Gary Pepper Vintage: Gary Pepper Vintage er en av selgerne som har gjort det stort via Ebay, og som har en egen populær nettside. Her er det mye moro og moderne å finne, både av klær, sko, tilbehør og stylingmessig.

Sitter du inne med tips til vintagebutikker på internett som ikke er nevnt her? Del dem gjerne med oss!