Hvorfor gå rundt når man kan hoppe over…? Møt våre nye bloggere!

Gjennom høsten skal vi få stifte bekjentskap med fire unge gutter som bor her i Kristiansand, og driver med en sport litt utenom det vanlige. Har du hørt om parkour eller freerunning?

Parkour og freerunning har samme prinsipp, nemlig å komme seg fortest mulig fra A til B. Hvis en utøver av parkour eller freerunning møter på et gjerde vil han ikke lete etter en port, men heller den mest effektive måten å komme seg over på.

Forskjellen mellom parkour og freerunning er at om man driver med freerunning er det viktigere at det ser kult ut enn at det nødvendigvis har en funksjon. Du har altså lov til å stoppe opp og ta en salto, selv om en salto ikke har stor funksjon.

Møt Mathias!
Mitt navn er Mathias Nyman Mortensen, er 17 år gammel, og går på Medier og Kommunikasjon på Noroff VGS. Freerunning, parkour og tricking er en stor del av livet mitt. Tidligere har jeg drevet på med fotball og diverse andre idretter, men jeg syntes rett og slett det var for lite action.  Jeg liker bedre å gjøre ting for å ha det gøy, enn for å tilfredsstille en hissig trener som tydeligvis mener vi er for gamle til å ha det gøy.

Det er jo noe som heter at man ikke slutter å leke fordi man blir gammel, men man blir gammel fordi man slutter å leke! Derfor passer denne sporten bra! Jeg kan konkurrere mer med meg selv i mitt eget tempo og det er utfordrende fysisk og psykisk i stor grad, og jo større disse prøvelsene er desto heftigere ”kick” får man av å klare dem.

Jeg oppdaget freerunning egentlig helt tilfeldig. Storebroren min viste meg en video på Youtube av noe som het ”Building jumpers”.  Jeg tenkte med en gang at det var noe for meg fordi jeg liker litt ekstreme ting som krever fysisk styrke og fordi at det så sinnsykt kult ut!  Dagen etter var jeg ute å prøvde selv, og jeg har holdt på med det siden…

 

Møt Aleksander!
Mitt navn er Aleksander Nygard, kommer opprinnelig fra Oslo og går nå på Fiskå Ungdomsskole her i Kristiansand. Jeg er 15 år gammel og driver med turn, skateboard, snowboard og parkour/freerunning. Som yngstemann i gruppen er jeg også den minst erfarne. Grunnen til at jeg startet med freerunning er fordi det er friere og mer utfordrende enn turning. Jeg fulgte med på gruppen en periode og synes det de holdt på med var utrolig kult.  Så jeg bestemt meg for å bli med!

 

Møt Fredrik!
Jeg heter Fredrik, er 16 år  gammel, oppvokst i Kristiansand og bor i Vågsbygd. Som Mathias går også jeg på Medier og Kommunikasjon på Noroff VGS. Grunnen til at jeg begynte med parkour og freerunnig var for å bli bedre på ski fordi det er det jeg liker å drive med. Men på sommeren så må jeg ha noe annet å gjøre så da ble parkour og freerunning en god erstatning. Så det har på en måte blitt min andre lidenskap!

 

Møt Emil!
Jeg heter Emil og er 19 år. I tillegg til å drive med parkour og freerunning spiller jeg i et band som heter «As the streets run red». Jeg har drevet med freerunning/parkour i ca 2 år, men det var ikke før i fjor at jeg begynte å trene med andre på et mer seriøst nivå. Før det drev jeg mest med kampsport og litt hopping i hagen. Jeg ble først interessert i freerunning gjennom min interesse for kampsport og film.

Jeg har trent kampsport i ca 9 år, og ofte når jeg så på kampsport filmer ble jeg ofte nysgjerrig på hvordan de klarte hoppene og sparkene. Etter en stund måtte jeg jo prøve selv… Da jeg begynte å trene med de andre, ble jeg veldig positivt overasket over hvor mye jeg lærer av dem hver dag. Dessuten det finnes ikke en bedre frihetsfølelse i verden!!

 

Hver uke gjennom hele høsten kan du følge guttenes hverdag her på Sørlandsstil! Bli med på trening, sprell fra diverse hustak og andre helt unike stunts. Følg med fremover!