Maren tester nye treningsmetoder del 2: Aerial movement

Dans har alltid vært en av mine lidenskaper, og den treningsformen jeg alltid har syntes har vært desidert mest gøy å gjøre jevnlig. Derfor er det kanskje ikke så rart at jeg ble super-gira på å prøve ut aerial movement da jeg fant ut at et studio rett borti gata hadde klasser i nettopp det. Aerial movement er sirkusprinsesse og Cirque de Soleil i treningsformat. Man jobber med silkebånd som henger fra taket, tvinner dem rundt armer og bein for å klatre, spinne og se fantastisk ut. Hvis man er flink på det så klart.

Jeg har så og si ikke-eksisterende muskler i overkroppen; armer, rygg og mage har fått lide mest i min periode av in-aktivitet og det merket jeg etter ca to og et halvt minutt av klassen. Armene – og hendene (!) – hatet meg intenst, og mente at dette var den dårligste ideen jeg noensinne hadde komme på. Heldigvis gikk det bedre etterhvert når vi begynte å bruke hele kroppen.

Grasiøsitet var det kanskje ikke så mye av. 80% av tiden føler man seg litt teit, men det er verdt det for de 20% man føler seg som en sirkusprinsesse. Først startet vi med enkle låse bevegelser.

Og så hang vi opp ned litt for å øke blodtilførselen til hodet. Pent.

Tid for sirkusprinsesse-kunster!

… og litt bøy & tøy.

Avsluttet timen med 10 minutter avslapning i kokonger vi lagde av silkebåndene. Det er nesten så jeg vil skaffe meg silkebånd hjemme bare for å kunne sitte og slappe av inni det lille redet.

Våknet opp i dag med muskler som hater meg fordi jeg ikke strakk ut ordentlig etter timen, og et stort brannsår på ankelen etter båndene. Men dette skal gjentas, helt til jeg blir superflink og kan ha sirkusartist som potensiell backup-plan. Et bra party-triks er det også.

Såvidt jeg vet kan man fremdeles ikke trene med aerial silks i Kristiansand enda (eller?), men et morsomt alternativ som gir deg god styrke samtidig som du føler deg fresh er rytmisk sportsgymnastikk eller turn (man må ikke være barn eller tenåring for å begynne, de har som regel voksenklasser), i tillegg til de fleste former for dans.

Foto: Gisle Gjevestad Agledahl