Oppskrift: Verdens enkleste rabarbrapai

En av tingene jeg liker best med høsten hjemme er å plukke rabarbra i hagen (eller kjøpe noen i fruktbodene på torvet) og spise dem med sukker og kanskje litt fløte. Lage rabarbrapai på hytta i Søgne, eller drikke rabarbrasaft hos mormor i det gamle huset deres i Mandal da jeg var liten. Kos! Etter en lang uke fant jeg ut at det var på tide å skjemme bort kollektivfamilien min, så søndagens dessert ble rabarbrapai. I mini-versjon. Så egentlig rabarbraterte? Oppskriften er ihvertfall superenkel, og den finner du her:

Du trenger:

4 dl mel
80 gr smør
8 spiseskjeer kaldt vann
1 egg
Litt salt

150 gr sukker
Litt kanel
5 stk rabarbra

Bland sammen 3 dl mel og salt i en bolle, tilsett vann en teskje av gangen og bruk hendene til å fordele fuktigheten.

Jeg har jobbet litt på øyemål de gangene jeg har laget dette, så bare se an deigen. Den skal være fast.

I utgangspunktet hadde jeg planlagt å lage en pai, men paiformen hadde på mystisk hvis forsvunnet, så da ble det terter i muffinsformer istedenfor.

Kutt opp rabarbraen i mellomstore biter. Husk å kutte av kantene og bladene, sistnevnte kan være giftig (har jeg alltid hørt).

Bland resten av melet, sukker og kanel i en bolle og tilsett rabarbra-bitene.

Tilsett rabarbra og legg til gitter på toppen hvis du vil pynte litt ekstra. Jeg hadde litt for lite deig så jeg la til frosne bær på toppen av tre av dem som pynt.

Stek i ovnen på 200 grader i 25 minutter.

Spis med iskrem og få plusspoeng i boken fra de du bor med!