TV-høsten: Serien du bør se (og seriene du bør holde deg unna)

Høst betyr regnvær, kulde og masse tid til TV. Nye sesonger og nye tv-serier ruller over skjermen, og man drar på IMDB-leting etter ny avhengighetsskapende show imens man venter på at serier som Suits og Game of Thrones skal komme med ny sesong (men det skjer ikke før etter jul, hulk). Jeg elsker å tråle listene etter nye tv-serier og har satt opp en liten liste over de mest hypede nye seriene denne høsten. Lurer du på hvilke du bør begynne å følge med på og hvilke du bør holde deg langt unna? Les videre.

666 park avenue – Handlingen er satt til en bygård på Manhattans Upper East Side hvor beboerne er litt mer enn en tå over på feil side av moralske grenser, og hvor alles drømmer og fantasier på mystisk vis går i oppfyllelse. Men til hvilken pris? Basert på romanen med samme navn, med Vanessa Williams (Wilhelmina i Ugly Betty) og Terry O’Quinn (John Locke i Lost) i hovedrollene som herskere over alt som er ondt, og David Wilcox (Fringe) som produsent. Jeg har troen på at dette kan bli kjempebra. Tenk American Horror Story møter Gossip Girl.

Arrow – Det er ingen hemmelighet at jeg er en fan av alle ting som omhandler tegneserier og superhelter. Og heldigvis for meg er resten av verden veldig enig med meg om at akkurat nå for tiden er det få ting som er kulere enn superhelter. Resultat: fantastiske filmer som for eksempel Joss Whedons The Avengers, og nå tv-serier som Arrow. For de av dere som har sett på Smallville rundt klokka fire på dagen på TVNorge, så husker dere sikkert Oliver Queen aka. playboy millionær aka. superhelten Arrow. Nå får Oliver sin egen tv-serie (hurra!). Det kan være at denne blir like klein som det store flertallet av superhelt-tvserier, men jeg har troen. Arrow blir spilt av Stephen Amell (Privat Praksis, New Girl), og han ser bra ut i bar overkropp (alltid et godt premiss for en superhelt tv-serie).

Beauty & the Beast – Apropos Smallville, Kristen Kreuk (Lana Lang) får seg ny serie nå i høst når CW (Gossip Girl, Vampire Diaries) lager en remake av 80talls serien med samme navn. DNA-eksperimenter, mord og mysterier, kleine dialoger og dårlig musikk. Etter å ha sett traileren kan jeg ikke påstå at jeg under noen omstendigheter vil finne på å se serien med mindre jeg har lyst på gjennomført dårlig TV en dag (det skjer med jevne mellomrom, som regel på søndager). Terningkast null.

Elementary – Sherlock Holmes er virkelig i vinden for tiden. Det startet med Robert Downey Jr-filmene, og ble fulgt opp av diverse tv-serier og tv-filmer, som for eksempel den fantastiske BBC-serien Sherlock (anbefales!). Nå følger CBS opp med en serie basert Sir Arthur Conan Doyles berømte fortellinger, men denne gangen er de satt til nåtidens USA. Og Watson er en kvinne. Spilt av Lucy Liu. Og Sherlock Holmes har tatoveringer, bor i Brooklyn og har akkurat kommet ut av rehab. Etter å ha sett traileren og lest diverse omtaler tror jeg denne har potensialet til å bli veldig morsom. Mainstream-morsom. Dette er serien du ser etter at du har sett Castle, Psych eller The Mentalist.

Emily Owens M.D. – Så, når alt kommer til alt føler jeg at antallet legeserier har nådd et metningspunkt på TV med Grey’s Anatomy, Akutten, Privat Praksis, The Mindy Project, Mercy, etcetera. Men denne her ser ihvertfall ut som den kan være i en litt annen kategori enn resten. Tenk Grey’s Anatomy møter Bridget Jones Diary med en liten miks av Awkward (den veldig morsomme MTV-serien som akkurat har begynt på sesong 2). Serien følger legestudent Emily Owens (Mamie Gummer) som skal til å begynne sitt første år som intern på et sykehus. Emily har tilbragt et liv som nerd og mobbeoffer, og gleder seg til å starte et nytt og bedre liv som lege blant voksne likesinnede, men oppdager at sykehuslivet har overraskende mange likhetstrekk med videregående. Kanskje ikke helt realistisk, men potensielt veldig morsomt.

Hvilke serier skal du følge med på til høsten?