Dette skjer i Kristiansand i november


November blir en fantastisk kulturmåned i Kristiansand! Det bugner over av konserter for alle og enhver. Blant annet får vi besøk av Karpe Diem, Kurt Nilsen og Kråkesølv, i tillegg arrangeres det gitarfestival og musikkbransjetreffet Sørveiv. Komikere som Hege Schøyen og Kristian Valen vil underholde med sine show, og det vil også være mulighet for å tilfredsstille sitt estetiske behov med teater og dans.

1. nov.: Konsert med Jace Everett på Østsia. Mannen bak sangen Bad Things, tittellåta fra serien True Blood kommer til Kristiansand.

1.- 3- nov: Man Beast på Kilden. En samproduksjon mellom Agder Teater, Riksteatret og Duda Paiva Company. I Man Beast blir statuer levende, og eldgamle myter begynner å påvirke vår verden. Når danserne gir liv til skulpturene, begynner de å fortelle sine historier.

2. nov.: Show med Kristian Valen på Caledonien. Fra Hillevåg til Hollywood. Den kjente norske komikeren kommer nok en gang til Kristiansand for å skape latter hos sørlendinger.

2. nov.: Kristiansand Gitarfestival. Første utgave av Kristiansand Gitarfestival går av stabelen ved Kick Scene i Kristiansand. Blant annet kommer Frode Alnæs fra Dance with a Stranger, Lars Håvard Haugen fra Hellbillies og Ronnie Jacobsen.

2. nov.: Standup på Pir6 – klubbkveld. Kveldens headliner er Henrik Overaa Bjørnson, som tidligere har varmet opp for komikere som Terje Sporsem, Sturla Berg-Johansen, Are Kalvø, Dag Sørås og Jonna Støme. Han får selskap av blant andre Fred Heggland, skaperen av nettserien «Jomfru i nød» og «Erlend Elias vs. Roskilde».

2. nov – 17. nov: Gjengangere av Henrik Ibsen i Kilden. Det kjente Ibsen-stykket handler om  de sannhetene vi har arvet fra fortiden og som vi ukritisk tar med oss og leverer videre til nye generasjoner.

7. – 9. nov: 1066 – Slaget ved Stamford bridge i Kilden. En tragikomedie om et av de verste slagene i norsk historie der 5000 nordmenn mistet livet i forsøket på å erobre England.

8. nov.: Reptile Youth på Trashpop. Reptile Youth spiller en blanding av psykedelisk sixties soul, post punk og synth pop rørt rundt til en superenergisk vodka&batteryvariant av post-moderne pop, ifølge Trashpop. De har spilt på blant annet Iceland Airwaves, Reeperbahn Festival, Montreux Jazz Festival, Wavves Vienna, Sonic Vi- sions, Unit Tokyo, SPOT Festivalen, Roskilde Festivalen og ByLarm. I november er TrashPop i Kristiansand en av to klubber de besøker i Norge.

9. – 10. nov: Sørveiv: Sørnorsk musikkbransjetreff 2012. Sørveiv er det årlige musikkbransjetreffet for Agder og Telemark, og arrangeres i Kristiansand for andre år på rad, med mange konserter. Til sammen 43 band og artister kommer til Sørveivs liveprogram, som foregår på Pir 6, Haandverkeren, Charlies Bar, Rederiet, SixPence og Kick og Kilden. Se oversikt over hvem som spiller her.

9. nov: Anne Marie Almedal – Releasekonsert i Kilden. Anne Marie Almedal er folk-pop artisten som i mange år har vært frontfigur kunst-pop bandet Velvet Belly, har sluppet albumet «Blue Sky Blue» og suksess-låten «Himmelblå». Nå kommer hun til Kilden for å slippe sitt nye album «Memory Lane».

10 nov: Konsert med Vamp i Kilden. Vamp har blant annet fem Spelemannspriser på samvittigheten, og har nå vært i studio for 12. gang. I den forbindelse legger de ut på Norges-turné, og tar turen innom Kilden.

10 nov.: Ballett ved Dansebanken UNG i Kilden. Dansebanken-ung er et dansekompani for talentfulle dansere i alderen 12-19 år fra hele Agder. Denne forestillingen er kompaniets første.

12. nov.: Cullbergballetten i Kilden. Den internasjonale, kjente svenske Cullbergballetten kommer til Kristiansand. Tre balletter fremføres: «Xspectade»; «Film – 40 M under» og «Negro con Flores».

15. nov.: Konsert med Kurt Nilsen i Kilden. I begynnelsen av 2012 gikk Kurt i studio med Espen Lind som produsent. Denne gangen skulle Kurt sine norske tekster spilles inn, og sammen slapp de i september en plate som er Kurt sine egne fortellinger og refleksjoner om livet.

15. nov.: Kråkesølv på Kick. I regi av Trashpop kommer rockeorkesteret fra Bodø til byen vår med albumet Alle gode ting, som ble sluppet i September.

16. nov.: Bare Egil Band på Østsia. Bare Egil Band er artistnavnet til trubaduren Egil Hegerberg, også kjent som bassist i bl.a. Black Debbath, Hurra Torpedo, Thulsa Doom og Gartnerlosjen. Bare Egil Band startet å opptre tidlig på nittitallet fordi Egil trengte et utløp for å få spilt sanger som av ulike årsaker ikke passet inn i Gartnerlosjen, hovedbandet hans på den tiden.

16. – 17. nov og 23. – 24. nov: Lattergalla 2012 på Radisson Blu Caledonien Hall. Et komishow med Rune Andersen, Jonna Støme, Christer Torjussen og Cecilie Steinmann Ness.

17. nov: Konsert med Zechs Marquise og The Memorials på Pir6.

17. – 18. nov:  Antikk, retro og samlemessen i Sukkevannshallen. Klokka 10 er det duket for en messe hvor man finner ting som er brukt, antikk, retro og shabby chic. Her blir det solgt både militærting, porselen, samleobjekter, sølv, reklame, våpen, gammelt porselen, gamle treting, gammelt kobber, lommeur, armbåndsur, malerier, krystall, gullringer, kameraer, fiskebestikk, stettfat, karafler og mye mer.

20. nov: Putti plutti pott på Kilden. Per Asplin’s klassiske familiemusikal Putti Plutti Pott besøker oss med smånisser, steppende reinsdyr og artige nisser. Sanger som «klippe,klippe,klippe» og «hei, hå nå er det jul igjen» lager rett julestemning, og kanskje kommer selveste julenissen også?

23. nov.: Konsert med Karpe Diem i regi av Odderøya Live. Med det ferske albumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden», kommer Karpe Diem til Kristiansand og Kick.

23. nov.: Henrik Thodesen opptrer på Østsia. Mer informasjon kommer. Følg med her.

23. nov – 24. nov: Nattens umusikalske dronning med Hege Schøyen og Jan Martin Johnsen på Kilden. Forestillingen fikk femmer av VG og vant pris i årets komiprisutdeling.

24. nov. – 21. des: Dyrene i hakkebakkeskogen i Kilden. Dette er et eventyrspill i to akter av Thorbjørn Egner for store og små. Riksteatret og Agder Teater inviterer til oppsetning av Egner-klassikeren med ny scenografi og nyinnspilt musikk av Kristiansand Symfoniorkester.  Her møter du alle de kjente dyrene og får høre de nostalgiske sangene.

25: nov: Sleep Party People på Haandverkeren. Med hjelp fra en gammel trommemaskin, et piano og en gitar opptrer Sleep Party People live som et femmannsorkester, alle ikledd kaninmasker.

28 nov: Konsert med Native og Sunswitch på Haandverkeren. Fire menn fra Indiana utgjør indierockbandet Native. De spiller hard indierock. Bandet har spilt sammen siden 2007, utga sin første fullengder «Wrestling Moves» i 2009. Sunswitch vil ifølge Trashpop aldri bli allemannseie, men fortjener ryktet som et av Norges mest kompromissløse, seigeste, høyeste og hardeste band. Musikalsk ligger Sunswitch et sted godt forankret mellom doom-metal og dyster postrock.

30. nov: Jazzkonsert med Melody Gardot i Kilden. «Melody Gardot er omtrent så magisk som navnet hennes tilsier. Dama ser ut som en million dollar i 1958, og hun låter som halvannen million. Minst», skrev Stavanger Aftenblad under overskriften Perfekt! og ga terningkast 6. Med ny-plata The Absence kommer hun til Kristiansand.

Kilder: Kulturnett og Fvn kulturkalender