Midtsesong-salg: Dette kan du trygt kjøpe


Oktober nærmer seg slutten, og flere butikker har allerede begynt å tømme hyllene for å gjøre plass til festkolleksjonene før jul. Det kan være fristende å kaste seg over høstens trendplagg som har dekorert butikkveggene siden slutten av sommeren. Likevel vil jeg råde dere til å tenke en sesong lenger, for det er ikke lenge til nåtidens trendpladd ikke er så trendy lenger. Her er en oversikt over ting du trygt kan handle, uten at de blir utdatert med det første.

Basics: Dette er et standard salgstips, men veldig viktig å minne folk på. Gå gjerne i butikker med kvalitetsplagg for å sikre deg tidløse garderobeklassikere som du har år etter år. Nøytralt fargede skjorter, skinnyjeans, singleter, T-skjorter, gensere, blazere og dressbukser er eksempler på slike plagg.

Cutout: En av vårens store trender er Cutout-trenden. Dette så man særlig på catwalken i New York i høst. Både kjoler, bodyer og topper hadde «åpninger» i plaggene ved mage, skuldre, på brystet eller ned langs bena. Alexander Wang hadde en kolleksjon som særlig vakte oppsikt med sine kjoler med cutout og paneler.

Magetopper: Magetoppene gjør sitt inntog igjen, i en stram variant, og gjerne skal de være undertøy-lignende. Det er allerede mange trendsettere som er sett med plagget. Dette ser ut til å bli en stor trend! Det er kanskje litt kaldt å gå med magen bar i vinter, men du kan bruke dem i festlig lag inntil solen varmer mer. Eventuelt kan du ha et lite glippe ved magen, som Maren har på bildet under, og pakke deg godt inn i en tykk jakke, og ha et stort loddent skjerf til.

Gjennomsiktig stoff: De gjennomsiktige materialene er tilbake neste sesong. Gjennomsiktige kjoler, bluser, paneler på klær og skjørt var det mye av. Maren er med andre ord veldig moteriktig.

Festkjoler til julesesongen: Allerede på midtsesongsalget kan man sikre seg fine festkjoler til rabatterte priser. Blant høstens store pyntetrender stod brokademønsteret og peplum-fasongen særlig sterkt, og det er perfekt til julebordet. Ellers finner man nok mye blonder og skinn, samt varianter av den lille sorte kjolen.

Blonder: Høstens og julebordsesongens blonder kan du trygt ta med deg videre til våren. Særlig vil jeg anbefale å være på utkikk etter hvite blondeplagg. Det var også innslag av delikate sorte blonder.

Striper: Marc Jacobs var blant dem som satset på striper mot våren. Både tykke og tynne vertikale og horisontale striper er riktig den kommende sesongen.

Farger: Nå bugner butikkene over av militærgrønn, jordfarger og burgunder, men den kommende sesongen vil ikke disse fargene være like aktuelle. Disse fargene bør du satse på fremover:
Blå: «Facebookblå» var hot i høst, og fortsetter å være trendy også i vår.
Orange: En av de sterkeste fargetrendene til våren er orange. Det var mye knallorange å se på motehusenes catwalker.
Hvitt: Helhvite antrekk, en av mine favoritter, er veldig aktuelt mot våren. Vær tidlig ute med trenden med f.eks. hvite bukser, en hvit strikkegenser og en hvit kåpe, samt et hvitt skjerf nå i vinter.
Sort: Det var mye sort og hvitt sammensatt, men også en del helsvarte tendenser på vår/sommer-catwalken.

Strikkegensere: Strikkegensere kommer igjen og igjen hver høst. Derfor kan du med trygghet kjøpe dem på salg. De vil også bidra til å holde deg varm denne vinteren.

Støvletter/pensko: Kommer du over tidløse pensko og støvletter i god kvalitet allerede nå, så ville jeg slått til. De får du bruk for gjennom vinteren, og til jul/nyttår.

Skinn: Neste sesong bugner det over av skinnplagg, både farget, hvitt og sort. Det var særlig mye sort skinn å se på topper, jakker, bukser, kjoler og skjørt. Gøy!

Dressbukser: Herreinspirerte bukser er et godt kjøp. Kombiner dem gjerne med en stram magetopp for å tilføre litt femininitet til uttrykket. Eventuelt kan du tilføre en blazer om du vil ha et mer androgynt uttrykk. Mange motehus kombinerte også denne typen bukser med løstsittende singleter og T-skjorter for en casual look.

Mønster/broderier: Se etter rosebroderi, som vist hos Dolce & Gabbana og geometriske mønstre i sort/hvitt som Balmain viste. Blomstermønsteret lever fortsatt, og kan gjerne mikses i flere plagg. Forskjellen er at mønsteret i neste sesong får en mer orientalsk variant som vist hos f.eks. Botega Venetta.

Ytterjakker: En klassisk kåpe får du bruk for hver vinter, derfor er det et trygt kjøp. Det kan være de fleste vinterkåpene ikke kommer på salg før i januar, men hold likevel øynene åpne.

Militærinspirert: Dette er en trend som de fleste kommer til å være ganske lei av etter høsten, men jeg kan garantere at dette er en trend som kommer tilbake, med jevne mellomrom. Så hvis du vil være tidlig ute neste gang, så kan du kjøpe et militærinspirert plagg og lagre det bak i skapet.

Les også mine tips til hvordan man handler smart på salg her.

Har du noen tips å tilføre til lista, som du mener jeg bør ha med? Tips meg i kommentarfeltet.