Min stil: Marthe Borge

Marthe Borge skriver og driver en av Norges aller mest leste blogger, jobber på Vero Moda og drømmer om starte nettbutikk. Jenta som har sin base på Tømmerstø sammen med samboer og fast bloggfotograf Jonas Norheim har mer enn 70 par sko, og mener at hun om 10 år kommer til å synes at stilen hennes nå var alt for dristig. Vi slo av en prat for å finne ut mer om vårt felles interesseområdet: klær.

Hvordan, og når startet interessen din for klær og stil?

Jeg fikk virkelig sansen for shopping da jeg begynte på videregående. Shopper man mye så blir man raskt mer motebevisst. Det var vel slik det startet for meg.

Hva er et typisk Marthe-antrekk? 

Et typisk Marthe-antrekk akkurat nå er gjerne en god blanding av søtt og tøft, billig og dyrere. Et par Jeffrey Campbell, en billig men stilig variant skinnbukser, og en litt oversized vintage vest. Gjerne fra Runwaydreamz. Jeg er helt frelst av studded vintage i form av både jakker og vester i høst. Ellers har jeg en tendens til å påføre leppestift til enhver tid. Knallrøde eller burgunderfargede lepper gjør susen for ethvert antrekk!

Hva/hvem inspirerer deg?

Jeg blir veldig inspirert av å gå på shopping. Jeg behøver ikke nødvendigvis å kjøpe noe hver gang, men bare det å titte i butikkene, på utstillingdukkene og på andre shoppingglade mennesker inspirerer meg. Ellers leser jeg andre både norske og svenske motebloggere.

Hvilke butikker er dine favoritter (i Kristiansand)?

Vero Moda, H&M, Bikbok, Gina Tricot og DNA må jeg si da. Billige, kjente kjedebutikker! Dyrere merker handler jeg på nett.

Handler du mye vintage? Hva er ditt største vintagekupp?

Jeg handler så mye som kortet tillater. Hmm. Mitt største vintagekupp må være vesten jeg klikket hjem fra runwaydreamz for et par måneder siden. Det er en vintage studded vest med sorte og røde ruter på innsiden. Råstilig!

Hvilke trender vil du følge i høst?

Jeg har allerede gått til innkjøp av mye burgunder. Ellers har jeg en del sennepsgule plagg fra i fjor som jeg har planer om å dra frem igjen. Før kulden slår helt inn vil jeg gå så mye som overhodet mulig i alle varianter av vester og skinnjakker. Jeg gikk nylig til innkjøp av to rålekre UNIF jakker som skal tas masse i bruk før snøen daler. Jeg er ikke så opptatt av å følge alle trender. Jeg vet om dem og blir selvsagt inspirert, men har jeg lyst til å bytte ut den burgunder røde skjorta med en knallrosa, så gjør jeg det.

Hvis du om ti år skal se tilbake på stilen din slik den er nå, hva tror du du vil si om deg selv da? 

Å hjelpe meg da er jeg 30 år gammel! Da grøsser jeg og synes jeg kledde meg alt for dristig. Om 10 år har jeg ryggproblemer og fotskader etter de høye hælene også, så da angrer jeg på å ha sitert ordtaket » Den tid den sorg».

Er du en sko- eller veskejente?

Sko! Jeg har over 70 par sko og fire vesker.

Hva slags tilbehør bruker du mest?

Jeg er ingen smykke, ring eller øredobbjente, men klokker går det mye i. Jeg har en superflott Marc Jacobs-klokke i gull som nesten brukes litt for ofte.

Hva er dine drømmer for fremtiden, og hvor realistiske tror du at de er?

Jeg drømmer om å være lykkelig hva enn det måtte innebære. Akkurat nå har jeg fryktelig lyst til å starte min egen nettbutikk. Hvor realistisk det er får tiden vise!

Hva er din største lidenskap?

Jeg tror jeg må si noe så overfladisk som shopping og reise. To ting jeg aldri blir lei av. Jeg har akkurat hatt et godt utnyttet friår hvor jeg har reist verden over, og det har virkelig vært et av de beste årene i mitt liv. Å få se og oppleve verden kombinert med litt utenlandshopping er det beste!

.

Foto: martheborge.blogg.no