Slå av dataen og kom deg ut i naturen!

Høsten er på god vei inn over landet, og den klare, iskalde høstluften prøver å lure deg til å være inne hele tiden under dyna med noe varmt og drikke. Men det skal du ikke, for nå er jo skogen på sitt aller fineste. Velg deg en solskinnsdag, eller en dag hvor regnet har gitt seg og himmelen er grå og gir perfekt lys for fine bilder og fine landskap, og kom deg ut i naturen.

Omvendte båt – En av favorittløypene mine er turen fra Grønn Slette i Jegersberg og opp til Omvendte Båt. Da jeg fremdeles bodde på Gimlekollen, jogget/gikk jeg denne løypa med jevne mellomrom når jeg fikk et behov for å dra ut og leke kondisjonstrening. For den korte turen: følg lysløypa til venstre ut at grønn slette og helt til du kommer til demningen, ta til høyre på asfaltveien og gå oppover til du kommer til første skilt mot Omvendte båt. Etter dette følger du bare skiltene frem til du når toppen og blir belønnet for strevet med en fantastisk utsikt utover Kristiansand, Otra og havet.

Buvannet rundt – Ute i Voie har de en superfin løype som tar deg gjennom skogene rundt Buvannet. Løypa starter på lysløypa ved Voie kirke, før du tar ut på første sti på høyre side. Turen tar deg forbi Vikane og over Veden og Møvikknatten. Fantastiske utsiktspunkt over skjærgården, samtidig som du passerer alt fra gamle bunkerser til speiderhytter på veien. Kan også brukes som joggeløype hvis du som meg er lei av å jogge i lysløypa.

Baneheia – Har ikke egentlig noe behov for å spesifisere en rute man kan ta i Baneheia, noe av det fineste med å gå på tur der er å bare følge stiene, og velge løypa etterhvert. Utforsk hulene, og finn veien til Ravnedalen eller oppover og innover mot Bånetjønn og Nedre Hellerstøvann. Ta med en Kvikk Lunsj og en termos med kaffe og nyt høstkulda.

Jegersberg – Skogen jeg har tilbragt mest tid i har veldig mange flere turer enn den til Omvendte Båt. Å dra på joggetur rundt Lomtjønn eller ta en heldags til Holmenkollen eller over Kalkheia kan også anbefales. Ta med noe avis-papir og en pakke fyrstikker, og lag et lite bål (men husk å slukke det ordentlig etterpå, skogbrann er vi lite fan av), og hvis du føler deg ordentlig flink kan du ta med deig og pinnebrød slik man alltid gjorde når man var liten.

Eller dra ut i den skogen som ligger nærmest der du bor. Sørlandet har noe av den flotteste naturen du kan finne, det er en skam om vi ikke utnytter litt av godene. Ha en fin tur!