Slik napper du brynene dine


Brynene er rammen på ansiktet ditt, og dine naturlige bryn er som oftest de som kler deg best. I de fleste tilfeller er det ikke mye plukking med pinsetten som skal til for å holde dem velstelte. Her er en liten guide til hvordan du kan nappe brynene dine på egenhånd.

Inspirasjonen til dette innlegget kom i går da jeg fant et bilde av meg selv som tenåring. Det var virkelig ikke mine glansdager. Og med en oppvekst på 90-tallet så det ut som jeg konstant var overrasket grunnet overnappede bryn (Forskjellen kan best beskrives slik. Klikk på lenken som åpnes i nytt vindu).

For noen år siden fant jeg ut at nok var nok, etter å ha sett bildet jeg linker til over. Overnapping er ikke kult. Jeg lot brynene gro ut igjen. Det er jeg i ettertid veldig glad for at jeg gjorde, for mens man napper og er vant til å se seg slik hver dag blir man litt «blind». Å spare ut brynene kan ta litt tid, og de ser ikke pene ut i grofasen, men det er så absolutt verdt det i lengden.

Her har jeg tegnet opp to måter å nappe brynene på, avhengig av hvordan brynene dine ser ut. Stell brynene dine litt før du begynner, og gre dem forsiktig oppover, ettersom dette ser finest ut på de fleste.

Velg en god pinsett, gjerne kjøpt hos en hudpleier eller på apoteket, og napp med hårretningen. Ikke napp for mange hår av gangen. Ta ofte pauser mens du napper, gå et steg tilbake, og studer brynene litt på avstand. Når et hår først er nappet, så er du ikke garantert at det kommer tilbake, samt at det tar lang tid før det har vokst fullstendig ut.

Slik napper du, steg for steg:

1. Start med å legge sminkepenselen, eller øyenbrynsblyanten din langs kanten av nesa og opp til øyekroken. Der penselen treffer brynene dine skal brynene starte.

2. Brynene dine skal slutte der penselen treffer etter at du har lagt den i en linje fra kanten av nesa, og opp til ytterkanten av øyet ditt. Om brynene ikke er lange nok kan du tegne dem ut til dette punktet.

3. Steg nummer tre er avhengig av formen på brynene dine. Prøv først å legge kosten fra nesekanten og la den gå tvers over pupillen din når du kikker rett frem. Her bør brynet ha sitt høyeste punkt. Om dette punktet havnet for langt ut på siden ved å bruke første teknikk, gjør du det slik jeg har illustrert på bilde nummer to. Legg penselen i en rett linje fra kinnet og opp langs ytterkanten av irisen din. Der penselen krysser brynet bør brynets høyeste punkt være.

Når du først har funnet fasongen du ønsker på brynene så holder det å nappe hårene som vokser ut omtrent hver andre uke.

Naturlig er vakkert, og for mange er det nok å kun nappe overflødige hår, som vokser i utkanten av selve brynet. Man kan nappe både under og over brynet, men når du napper i overkant må du passe på at du ikke ødelegger fasongen. Napp kun hår som vokser litt utenfor selve brynet når du napper over brynet.

Bildet som er brukt i eksempelet er resultatbildet etter at jeg demonstrerte hvordan du kan fremheve dine beste ansiktstrekk med highlighting og skyggelegging. Den guiden, og flere skjønnhetsguider finner du her.