Tsunamivarsel på Hawaii

Hvis dere har fulgt litt med på nyhetene har dere kanskje fått med dere at det har vært jordskjelv i Canada, og påfølgende tsunami-varsel på Hawaii. Som selvsagt har blitt overdramatisert i media. I motsetning til hva CNN og andre amerikanske nyhetskanaler kan fortelle dere så er det ikke krisetilstander på Hawaii. Alle foretninger er stengt på Waikiki og i downtown Honolulu, men ellers er det fri ferdsel og de fleste offiselle kanaler melder om at tsunamivarselen er avblåst. En del mennesker langs kysten på Oahus østside er evakuert (i tillegg til et par hundre mennesker på naboøyene), men det er mest for å være på den sikre siden. Utover det er det kanskje et par hundre livssnytere/gærninger som ligger ute i sjøen med surfebrett for å surfe på tsunami-bølger. Der har du Hawaii i et nøtteskall.

Jeg bor på Waikiki og er trygt hjemme i leiligheten min og det eneste jeg har merket fra naturens side er litt lett regnvær. Tsunamialarmen (ikke ulik flyarmen vi har hjemme) gikk i et par timer tidligere i kveld, men den har stoppet nå. Waikiki er i tsunamievakueringssonen, men vi har ikke fått noen offisiell henvendelse om å dra opp i høydene rundt Manoa enda (og tviler på at det kommer til å skje).

Min første tsunami er med andre ord så godt som overstått. Uten at jeg har tatt noen annen skade enn av Halloween-sminken min ble ødelagt av regnet.