Vegetarianer for en uke

Min ene faste roommate siden jeg flyttet til Hawaii for snart halvannet år siden har vært Malin. En stk fantastisk nordlending som studerer environmental science, elsker Supernatural (og det meste av bra og dårlige ting som går på TV), har en far som tilbringer flere dager i telt enn i hus, og bruker lånekassepengene sine på å dra til Afrika om sommeren for å lære barn om «sustainability».

Malin prøver med jevne mellomrom å innføre fine ting i leiligheten og livene våre som kan redde verden, oss og ikke minst miljøet generelt sett. Den kommende uka er det vegetarliv som står for på menyen. Smoothie med jordbær, acai, havregryn og noe rart helsekost-butikk-pulver til frokost, salat med bønner og linser til lunsj, og burrito med tomat, bønner kokt i taco-krydder (av typen som må ligge i bløt en hel evighet), agurk, avocado, cottage chese og hot-hot-hot salsa til middag.

Og siden vi er så solidariske her i familien, så skal resten av leiligheten også leve som veggiser. Jeg spår at jeg kommer til å holde frem til imorgen rundt lunsj-tider, når jeg begynner å drømme om pannekaker med egg og bacon.

Men jeg skal prøve. Å være vegetarianer er en livsstil jeg aldri har prøvd ut, med mindre man teller med de to dagene jeg nektet å spise fisk og kjøtt etter å ha sett min tante sløye en søt laks jeg hadde fanget. Harde realiteten av hvordan man får fiskemiddag på bordet traff rett i hjerterota. Helt frem til jeg fikk «cravings» på fisk igjen.

Er du, eller har du vært vegetarianer/veganer?