Best of Tumblr: Hvilke blogger bør du følge

Du har kanskje kommet over «tumblr»-navnet her og der når venner sender deg morsomme bilder av katter eller fine inspirasjonsbilder fra interiørkatalog-verdige hjem. For tumblr er en av de raskest voksende sidene for mikroblogging og deling av alt som er fint (ved siden av pintrest). Med over 80 millioner blogger kan det forøvrig være litt småvanskelig å navigere seg rundt for å finne de sidene man faktisk har lyst til å følge med på, så jeg har samlet en liten liste over mine personlige favoritter, for å hjelpe litt på veien.

Foto: Instagram via richkidsofinstagram.tumblr.com

Rich Kids of Instagram – Som navnet tilsier henter denne bloggen store deler av innholdet sitt fra Instagram. RKOI har blitt kalt «alt som er galt med internettet/instagram/verden/unge mennesker nå til dags/kapitalisme», men den kan være ganske underholdende. Her finner du instagram-bildene til verdens rike arvinger, og den neste generasjons Paris Hilton og Andrea Casiraghi.

Foto: tumblr.tastefullyoffensive.com

Tastefully Offensive – For en liten latter i hverdagen. Katter, America’s best home videos i .gif-format (bare morsommere), rare dyrebilder, rare rare bilder. Tastefully Offensive samler de rare greiene på nettet, og du kan risikere å bli sittende å le av ting du ikke egentlig syns er morsomt veldig lenge.

Unhappy hipsters – Morsom kombinasjon av minimalistisk design og sarkastiske kommentarer om «hipster-problemer». Inspirasjonsblogg for hipster-design!

Foto: icanread.tumblr.com

I can read – en liten kilde til positivtenkning i hverdagen. Poster fine bilder, med koselige sitater som man ofte har lyst til å henge opp på veggen eller skrive på kjøleskapet. Eller begge deler.

Pratt // Jeff Rubio – Enda en design-relatert tumblr. Denne er ganske fin, litt rar og passe alternativ uten å være sær.

Foto: oldfilmsflicker.tumblr.com

Old Films Flicker – Hvis du liker gamle filmer, Orson Welles, filmstjerner i svart/hvitt og lange musikksekvenser hvor hovedpersonen kjører bil/tenker/danser/ser på soloppgangen, så er dette en tumblr for deg. Jenta bak bloggen jobber med en master i scriptwriting og ser mer film enn de fleste jeg kjenner (inkludert roommaten min Malin som ser film 6 dager i uka).

What should we call me – Denne er jeg innom cirka en gang i uka for å le. Samling av .gif-filer som beskriver pinlige, rare og kjipe situasjoner i hverdagen. En tumblr-klassiker.

Foto: whatshallwecallme.tumblr.com

Gamle favoritter:

Kim Jong Il looking at things – Nå avdøde Kim Jon Il hadde et ganske aktivt presseteam som fulgte ham på alle offiselle oppdrag. Denn tumblr-bloggen består av bilder av Jong Il som ser på ting. For det gjorde han mye.

Awesome people hanging out together – Består av akkurat det tittelen tilsier. Sykt kule mennesker (= kjendiser av diverse kaliber) som henger sammen. Spielberg og Georg Lucas, Venus Williams og Wyclef Jean, Arnold Schwarzenegger og Muhammad Ali, Betty White og Obama, David Bowie og Elizabeth Taylor og mange flere. En liten diamant. Har litt lyst til å printe ut halvparten av bildene og henge dem på veggen.

Texts from Bennett -«These are text messages I exchange with my 17 year old cousin Bennett. He is a white boy that thinks he’s a crip, is currently unemployed, has a girlfriends named Mercedes and is one of the most unintentionally funny and brilliant souls on the planet.» Texts from Bennett er kanskje ikke ekte, men morsomt er det.