Hårinspirasjon til festmånedene


Min bror og meg i bryllup

La oss holde oss til temaet hår. For er det en ting jeg har trikset og mikset mye med, så er det håret mitt. Særlig med ulike krølle- og flettefrisyrer. De kommende månedene er det mange festlige aktiviteter som står for tur. Og det er høytid for å pynte seg, med både julebord, jul og nyttår foran oss. Det er litt gøy å kunne variere hårfrisyren litt, og ikke se lik ut hver gang. Her får du litt hårinspirasjon fra meg, samt litt tips og triks til hvordan du kan gjøre lignende selv.


Krøllet oppsats: Passer for langt og kort hår. Krøll hele håret, som beskrevet under. Når du er ferdig samler du håret bak, og fester det litt tilfeldig med hårnåler. Pass på at det ser fint ut foran. la gjerne luggen foran, og litt hår foran ørene være løst, sånn at sveisen ikke blir for stram.


Små krøller: Små krøller i hele håret passer best til kort hår, synes jeg. Ha varmebeskyttende produkt i hele håret. Tupper håret i etasjer, spray med hårspray for hold. Krøll litt av håret om gangen med en veeelig tynn krølltang for å få fine definerte krøller. Gre gjennom håret med fingrene for å få mer tilfeldige krøller, avslutt med hårspray.


Krøllet sideoppsats: Spray hele håret med varmespray. Del håret inn i etasjer, tupper det. Krøll håret som vanlig, i sideskill. Når du er ferdig tar du alt håret bort på ene siden, fest med spenner bak, sånn at alt håret blir liggende på den ene siden. La litt av håret være igjen på ene siden ved øret, og ved luggen, som på bildet over. La luggen på andre siden henge løst. Spray deretter med hårspray for hold.


Rocka krøller: Med alt håret på en side får man en litt røffere look. Spray hele håret med varmebeskyttende spray. Tupper håret i etasjer, og krøll ca halve hårlengden. Gre gjennom krøllene med fingrene, ta alt håret over på en side, og spray med hårspray.


Myke krøller: Bruk en krølltang som er tykk i bunnen, og som blir tynnere ut mot tuppen. Spray hele håret med en varmebeskyttende spray. Del håret inn i etasjer, tupper håret, og krøll etasje etter etasje med litt hår om gangen for å få fine krøller. Avslutt med å gre gjennom krøllene med fingrene for at de skal bli mindre definerte. Spary med hårspray til slutt.


Spenne i luggen: Kjempeenkelt, men veldig fint om man har veldig dårlig tid. Gre håret i sideskill, og fest luggen i siden med en hårnål eller en fin spenne. Enkelt og greit.


Opprullet hår: Denne sveisen er en av de enkleste oppsatsene en kan lage, for både langt og kort hår. Rull håret bak og fortsett med å rulle det oppover helt til du når hårfestet nederst på bakhodet. Bruk hårnåler til å feste det. Juster hvordan det ser ut foran, og fiks til det ser fint ut. Avslutt med å spraye sveisen med masse hårspray sånn at den holder ut kvelden.


Høy oppsats: Gre alt håret stramt bakover. Fest med en hårstrikk og tupper resten av håret (bruk gjerne hårpulver i håret i hestehalen). Enten kan du fordele håret i en tilfeldig «ball» på toppen av hodet som du fester med hårnåler (som jeg har gjort her), eller surre det rundt og rundt før du fester det for mer struktur. For å gjøre det enda enklere selger blant annet H&M «runde svamper» som du trer på hestehalen, og drar hestehalen stramt og jevnt over, før du surrer resten av hestehalen rundt bunnen av «hårballen», som en slags strikk. Fest med hårnåler. Avslutt med hårspray for hold.


Diskret flettet oppsats: Denne er enklest for dem med kort hår. Først tuperte jeg store deler av håret og sprayet med hårspray for hold. Deretter gredde jeg det øverste håret glatt med kam og tok luggen bak i en spenne. Bak flettet jeg en rotflette som jeg festet med strikk der hårfestet var slutt. Det håret som ble til overs, dvs. i hestehalen, dyttet jeg inn ved å lage en åpning mellom strikken og hårfestet. Jeg tok deretter og dro håret nedover, og festet med hårspenner nede ved hårfestet sånn at strikken også kom ute av syne. I tillegg festet jeg et par lusespenner her og der hvor jeg følte at det ble litt løst. Til slutt sprayet jeg over det hele med hårspray for at det skulle holde.


Flettet oppsats: Klikk her for beskrivelse og video.

 

Ellers har Youtube som alltid mange fine gjør-det-selv videoer:

Prøv deg frem, og lek. Det er mitt beste råd. Lykke til!