Interiør: Juletrender

Nå er det endelig tid for min favoritthøytid (etter bursdagen min, men et lite hakk før Halloween): jul. Med jul kommer snø, pepperkaker, gløgg, granbar overalt, nisselue, risgrøt, julebukk, nelliker, julemusikk (Little Drummer Boy/Peace on Earth med Bing Cosby og David Bowie) og julepynt. Masse julepynt. Hos oss er julepynt en blanding av gamle tradisjoner og nye, mer moderne tilskudd. Juletrender har forøvrig blitt en mye større greie de siste årene, og jeg syns det er utrolig morsomt å hente inspirasjon fra sider som pinterest og også interiørmagasiner for å se hvordan andre folk pynter husene sine til jul. I år som ifjor ser vi noen klare trender, og dette er ihvertfall for meg, sikre favoritter dette året:

Au naturel – bruk av råmaterialer. Mye tre, kvister, røde bær og grønt granbar for å gi gode, dype fargekontraster. Bind ting sammen med hyssing og røde bånd, bruk vedkubber som underlag for kaffekopper og som pynt, både utendørs og inne. Levende lys passer veldig godt inn med alt naturmaterialet (bare husk å slukke dem før du går og legger deg).

Stilrent – Hvitt, sølv eller en kombinasjon av de to tar kontroll, og stua skal helst se ut som Winter Wonderland. Syltetøyglass fylt med sølvpaljetter, julekuler i store sølvboller på stuebordet og julekalender bestående av enkle, hvite konvolutter med røde eller sølvfargede tall på.

 

Yuletide – Tradisjonell, engelsk jul med tunge stoffer, dype røde, plumme og smaragd-farger, nelliker, fruktkake, overfylte juletrær og røde sløyfer. Kanskje den mest koselige julen jeg kan tenkte meg. Tenk store vedkubber på peisen, lune skotskrutede tepper og pepperkakehus med masse pynt.

Åh, osm jeg gleder meg til jul! Bare 4 uker til jeg vender hjem til Norge og Kristiansand for å feire ordentlig.

Alle foto via Pinterest.com