DIY: Poncho

diy-poncho

Festivalmote er et tvehodet beist: nye trender slår til hver sommer, samtidig som man helst skal unngå å følge trender og bare «være seg selv». I år som ifjor – og året før der igjen og året før der igjen – vil denim shorts, band t-skjorter, multi-fargede armbånd og saltvannshår være gjenngangere på enhver festival. Neonfarger, etniske print og hvitt (neida, ikke praktisk en plass, men whatevs) er også ganske freshe trender i år.

Selv liker jeg plagg som man er garantert at ingen andre dukker opp i. Det er alltid middels kleint å møte folk på festival som går i akkurat samme antrekk. I går satte jeg meg ned og sydde sammen en poncho som jeg skal bruke mot kvelden når det blir kaldt på fredag. Enkleste DIY-prosjektet jeg har gjort tror jeg. Sjalet jeg brukte var litt tynt, så jeg går for en tykkere variant neste gang.

IMG_2113

Du trenger:

Et gammelt skjerf/teppe/sjal (her kan du med fordel finne noe med et skikkelig kult mønster, i bestemors kjeller eller på Shalam)
Tykk tråd
Nål
Saks (men bare for å klippe av tråden

IMG_2114

Brett skjerfet i to langs den lengste delen.

IMG_2115 IMG_2116

Klipp av en god lengde og doble den, dobbeltråd gjør seg best.

IMG_2126

Sy, sy, sy.

IMG_2117

Sy med teppesting fra ytterst kant og innover. La det være stor nok plass på slutten til halsen. Og du er ferdig! Enkelt, ikke sant?

IMG_2161

Det beste er at når du er ferdig med å bruke det som poncho kan du ta ut stingene igjen og sjalet er godt som nytt!

IMG_2167

Klar for Ravnefest og Kaizers imorgen!