DIY: Vennskapsarmbånd

diy

Sommer og vennskapsarmbånd er noe som virkelig hører sammen. Hjernene min har koblet seg ut de siste dagene, og på sånne tidspunkt er det utrolig behagelig å bare sette seg ned og knytte sammen tråder. Dette er to av mine favoritter: en ny og en gammel. Lær hvordan du lager dem her:

diy-4steps

Du har sikkert prøvd denne før, det er en ny variant av det klassiske Chevron-armbåndet, denne har hjerter i seg. Du trenger 8 tråder på 60 centimeter hver, 4 av trådene i hver farge.

1) Legg dem i like tråder ytterst mot innerst (i dette tilfellet brun ytterst, så rosa, så brun og så rosa).

2) Begynn ytterst på venstre side, og knytt to knuter rundt den nest-ytterste tråden, fortsett med å knytte to knuter rundt tråd nummer 3, og så nummer 4. Gjør de samme fra høyre kant. Du kan se hvordan i denne fine youtube-videoen.

3) I motsetning til vanlige chevron-armbånd gjør du en litt annen vri for å få til et hjerte.

4) Etter to vanlige runder, velg den nestytterste tråden og knyt en motsatt knute over den ytterste tråden. Gjenta. Knytt ferdig runden på vanlig måte. Gjenta på begge sider.

5) Rytmen blir da: 2 vanlige runder, 2 hjerterunder. Fortsett slik til lengden passer deg. Voila!

diy-foursteps

Dette er det enkleste vennskapsarmbåndet jeg vet om. Du trenger lærtråd, et kulekjede (eller diamanter hvis det er mer din stil) og tråd i en kul farge.

1)    Mål opp lærtråden rundt armen din og klipp av en lengde som er dobbelt så lang. Brett tråden slik at du får til en løkke på lærtråden og surr den fargerike tråden rundt en halv centimeter fra toppen for å sikre løkken.

2) Plasser kulekjedet mellom de to lærtrådene og bind dem sammen med den fargerike tråden. Husk å holde det så stramt som mulig.

3) Når du kommer til enden, knytt en knute og voila! Ferdig!

Liker du gjør-det-selv-prosjekter?