Engler og demoner møter The OC

demonenesby

Værgudene hørte ikke etter, så turen tilbake til Kristiansand har så langt vært trist og grå. Definisjonen av perfekt bussvær, og også jobb-, TV- og lesevær. Jeg er i prosessen med å lete opp nye bokfavoritter, men har en guilty pleasure-favoritt jeg vil anbefale til dager som denne.

Mortal Instruments-serien (Skyggejegerne)
Serien forteller historien om Clary, en relativt normal, ung jente som lever et noe uinteressant liv i New York, frem til hun en dag blir vitne til et drap på et utested. Morderne er tre vakre tenåringer som bare Clary kan se, og i en liten (veldig morsom) period er hun sikker på at hun begynner å bli gal. No such luck. Tenåringene er skyggejegere, gutten de drepte var en demon og før hun vet ord av det er Clary dratt inn i den farlige, kaotiske og mystiske verdenen til skyggejegerne.

Varulver, vampyrer, feer og demoner er virkelige, og Skyggejegerne er de som beskytter mennesker fra dem. De utvalgte. Buffy-assosiasjonene er mange.

Bøkene er en del av sjangeren Young Adult (YA), hvor du også finner bøker som Hunger Games og Twilight. Serien er kanskje ikke et mesterverk litterært sett, men mer som en god tv-serie i bokformat. En obligatorisk kjærlighetshistorie, flere «plot twists» enn Gossip Girl og Pretty Little Liars, kjappe, morsomme replikker a la The OC og mer enn en god dose ironi i dialogene.

Og så har du Jace da. Edward Cullen, eat your heart out. Jace er den mannlige versjonen av Buffy, han spiser vampyrer som Edward til frokost. Han er også kjekk, smart, topptrent, tatovert (som alle skyggejegere), sarkastisk og utilgjengelig. 10 poeng til den som gjetter hvem Clary faller for!

Lettlest, morsom og et godt alternativ til å se på TV.

Og ikke minst, filmen som er regissert av norske Harald Zwart (basert på bok nummer 1: Demonenes By) kommer på kino i august.

PS! Robert Sheehan (Nathan) fra Misfits spiller rollen som Clarys bestekamerat Simon. Win!

Bilde: Schibsted Forlag /  Sony Pictures Entertainment