Hjemmelaget iste i solen

Iste-11

Etter 6 dager med festivaler var det på tide med ferie på hytta igjen. Yr.no melder sol, sol og mer sol, så da var det bare å dra den slitne kroppen ut til den lilla øya vår i Søgne for å jobbe med brunfargen, sommerens bokliste og diverse andre småprosjekter. Etter en liten kajakktur rundt øyene her ute – hadde glemt hvor tungt det er å padle kajakk i motvind – måtte vi gå til drastiske grep for å lindre dehydrasjon (<— er det et ord?). Hjemmelaget iste sto med andre ord på menyen, og så enkelt lager man det:

Iste-1

Kok opp vann – i gryte eller i vannkoker. Cirka en liter.

Iste-2

Mamma har krukker med peppermynte og vanlig grønn mynte, og vi klippet et par kvister av begge to.

Iste-3

I tillegg trenger du sukker, eller splenda hvis du vil gå for den sunne varianten (2 spiseskjeer er nok). Det er ikke nødvendig med sukker, men hvis du vil ha en iste som minner om den typen du kjøper i butikken trenger du litt sukker.

Iste-5

Legg mynteblader og roseblader i en karaffel.

Iste-6

Tilsett varmt vann.

Iste-8

Rør i sukkeret og sett til avkjølning.

Iste-10

Fyll et glass med masse is og tilsett teen. Iste = ferdig.

Iste-12

Pass på at du har filter på karaffelen, så bladene blir i karaffelen og ikke faller ned i glasset.

Iste-14

Hvis du ikke har så mye mynte eller roseblader kan du prøve deg på den engelske varianten: Te, limeskiver og sukker. Kok opp te fra pose/filter, skjær opp limeskiver og tilsett sukker. Rør rundt og hell over isbiter = Voila!

Ha en fin dag i sola!