Oppdag Sørlandet: Setesdalen

Sommer-2

Bjørgum i Valle

Hver sommer drar jeg opp til Bjørgum rundt annenhver uke for å kjøre eller hente farfar på hytta, og får i prosessen påminnelse om hvor mye jeg liker Setesdalen. Etter at nynorsk i skolen ødela all interesse og glede for dialekter og nynorsk, har Setesdalen og setesdøler gjort at jeg nå er entusiast. Men Setesdalen har ikke bare et fantastisk språk, de er også et lite paradis for folk som liker å være ute i naturen. Med det fantastiske været vi har nå har jeg lyst til å tipse dere om alt som skjer en time eller to rett oppi heia. Klatring, rafting, paintball, osv.

Klatrepark – Klar for å føle deg som en blanding av Tarzan og De Bortkomne Guttene (Peter Pan)? Like før Evje ligger det en fantastisk hinderbane i trærne, kalt Klatreskogen. Du balanserer på line, klatrer i tau og står på brett – høyt oppi trærne. Gøy!

Rafting, paintball, gokart – 10 minutter forbi Evje ligger TrollAktiv-senteret hvor du kan rafte, dra på terrengsykkelbane, kjøre gokart, og gå til krig mot hverandre med paintballgevær. Sistnevnte har jeg alltid hatt lyst til å prøve, og jeg planlegger å sette sammen et lag som jeg kan ta med opp for å leke krig. Minus de voldelige bitene.

306319_10150794018740704_2106795633_n

Klatre i Valle – Valle har tatt seg sikte på å bli en av de store klatredestinasjonene i Europa, og har lenge vært en tysk favoritt. Liker du å klatre – eller har du som meg lenge tenkt at dere å på tide å begynne – er været perfekt cirka, rundt akkurat nå.

hovden7

Gå på tur i Setesdalsviddene – Tidligere i sommer dro jeg med meg 4 venner på tur til hytta på Hovden, og videre opp på 13 timerstur fra Bjåen via Sloaros til Hovden. Men man må ikke dra ut på så ekstremt lange turer (med mindre man har et brennende ønske om å bli dødsliten, full av vannblemmer og blåmerker), Nå som snøen er borte er det en perfekt måte å bli brun på imens man får oppleve norsk natur.

Hvorfor dra til Spania og Hellas når Norge er minst like vakker, og for øyeblikket like varmt?