DIY: Smykkefat

cover-smykkefat

Få orden i sysakene nå som sommeren er på hell og høst, skole og jobb snart står for døren. De siste årene har butikkene tilbydt en myriade av forskjellige måter å dandere og lagre smykker, øredobber og ringer på, men prisnivået er ofte hakket over studentvennlig. Jeg har de siste årene holdt oversikten over tilbehøret ved å sortere dem i (billige) glasskrukker, skåler og fat jeg finner på bruktbutikker, som parallelt fungerer som pen pynt på rommet, men i sommer bestemte jeg meg for å lage et slags kakefat til smykkene. Superenkelt og billig, og så blir den akkurat slik du vil ha den.

smykkefat-1

Velg ut 3 tallerkner/skåler i varierende størrelse, og to eggeglass som ikke er alt for store. Jeg gikk for en glassvariant, men å bruke de hvite porselenstallerknene med blå mønstre på tror jeg kan gjøre seg kjempefint også. Alle fem fikk jeg for 70 kroner på Shalam i Dronningensgate. Det går garantert an å få det enda billigere – eller gratis fra mormor.

smykkefat-2

Vask alt for å fjerne støv og slikt.

Finn frem blank (jeg brukte gul, FAIL!) superlim og lim eggeglasset opp-ned på midten av den største tallerkenen. Lim fast den midterste tallerken oppå og la tørke litt. Fest eggeglass nummer to og den siste tallerkene og la stå i en god time til du er sikker på at den er stødig.

smykkefat-3

Ta-dah! Vanskeligere var det ikke.

smykkefat-4

Andre måter å lagre smykker på:

smykkefat-11

Denne skal egentlig brukes til slips og mansjettknapper, men gjør seg like godt som en dekorativ måte å holde styr på tilbehøret.

smykkefat-2-2

En liten skål gjør seg fint på badet til favorittringer og øredobber.

Hvordan holder du oversikten blant dine smykker?