Hår: Krøller med rettetang

curls-tittel

Imorgen er det klart for Palmesus, og etter bryllupet forrige helg ble jeg plutselig veldig gira på tilfeldige, sommerlige krøller. Håret mitt er forøvrig notorisk dårlig når det kommer til alt annet enn å være rett, og tidligere forsøk på å krølle det med rettetang (jeg har sikkert prøvd 15 forskjellige metoder) har alle endt i rett hår med en liten knekk på slutten. Men ikke denne gangen! Fant en metode som jeg tenkte jeg skulle dele med dere også – hvis dere mot all formodning muligens sliter med samme problemet som meg.

curls-5

Før du begynner å krølle håret er det et par ting du kan gjøre for å gjøre prosessen enklere. Først og fremst er den en klar fordel at håret IKKE er nyvasket. Ifølge en frisørvenn av meg går stjernene på den røde løperen ofte en uke eller mer uten å vaske håret for å jobbe opp riktig tekstur til å få til de vakreste frisyrene. Vil kanskje ikke oppfordre deg til å ta det så langt, men du forstår poenget.

Ellers er det en fordel å spraye håret med beskyttelsesspray, knusktørt hår som faller av i en alder av 30 er ikke kult. Og sist men ikke minst: sett på en fin spilleliste (for eksempel Palmesus-listen min) så du har noe fresht å høre på imens du krøller hår.

Krøllteknikken er super-enkel, men filmet en liten video for å gjøre det enklere å forstå. Med kald rettetang riktignok, bare for å forklare teknikken.

Du velger størrelsen på partiene selv, jeg er ikke så nøye på om de er like store da det hjelper krøllene til å få det tilfeldige fallet jeg syns er fint. Husk å bruke hårspray med jevne mellomrom, og vent til håret er kaldt med å gre krøllene fra hverandre.

curls-7

Ta-dah!

Skal du på Palmesus?