Kino: Now You See Me

nowyouseeme

Se for deg Ocean’s Elevens møter The Prestige. Resultatet er magisk!

Igår dro jeg på kino for å se det som for meg er årets sommerfilm, men som tydeligvis ikke har blitt ansett som veldig viktigt i Norge. Traileren for Now You See Me har blitt spilt på repeat på amerikanske kinoer siden August ifjor, og det er ikke så rart å forstå hvorfor den har blitt viet så mye plass på markedsføringsbudsjettet til Summit. I Kristiansand premierte den i sal 5, som for anledningen var så full at folk måtte sitte på stoler i oppgangen.

Filmen blander elementer fra de absolutt kuleste filmsjangerne: heist-filmer og magi, og de gjør det bra. Som med klassikeren Ocean’s Eleven møter vi en gruppe mennesker som alle er spesialister på områder som i kombinasjon viser seg å være perfekt. Daniel Atlas, Merrit McKinney, Henley Reeves og Jack Wilder er alle fire illusjonister som sammen går under navnet The Four Horsemen, og som under sin første forestilling i Las Vegas raner en bank i Paris. De blir huket inn av politiet, og FBI blir satt på saken som virker ganske umulig. For hvordan kan du bevise at de ranet banken i Paris, når mange tusen tilskuere var vitne til at de 4 stod på scenen i Las Vegas på samme tidspunkt?

«First rule of magic: always be the smartest person in the room.»

Og filmen leverer! Det er lenge siden jeg har vært vitne til en film som har hatt så mange «high five»-moments. Slutten er en smule forutsigbar, men det ødelegger ikke for det som uten tvil er en av sommerens aller beste filmer! Morsom, med gode effekter, høy fart og illusjoner som overgår hverandre gang på gang. Alt en god underholdningsfilm skal ha! Anbefales!