Oppskrift: Norsk «acai bowl»

palmesus-7

Amerikanere har på mange måter perfeksjonert frokost-kunsten, og det er ofte jeg savner å kunne stikke bort på frokostcafeen på hjørnet for å spise amerikanske pannekaker, egg, bacon og fersk frukt (til rundt 25-30 kr). Men enda mer enn det savner jeg acai bowl. Retten kommer egentlig fra Sør-Amerika, men har blitt kjempepopulær på Hawaii de siste 20 årene og er nesten som en nasjonalrett å regne. Den er også kjempegod. Og kjempesunn.

palmesus-1

Naturlig nok måtte jeg prøve å lage min egen variant i sommer. De to siste dagen har vært tilbragt i solveggen på hytta med en ny bok og godt solbrent hud. Kveldene har involvert store mengder god mat, og på et eller annet tidspunkt var det på tide at jeg lagde litt mat for felleskapet jeg også. Selv om jeg foretrekker å spise mat, fremfor å lage den.

Derfor ble det acai bowl til frokost idag. Riktignok uten acai, da helsekostbutikken bestemte seg for å være tomme for fryst acai puré. Her har du oppskriften – hvor jeg erstattet acai med fryste skogsbær:

palmesus-5-a

Frokost til 4 personer

400 gr fryst acai puré (alternativt skogsbær)
3 bananer
5 (norske) jordbær
Litt blåbær
Honning
Müsli
2 dl juice

Mange helsekostbutikker selger acai-pulver, og hvis du har lyst så er det mulig å erstatte den fryste puréen med 6 spiseskjeer acai-pulver, 250 gr fryste jordbær og litt ekstra juice.

Miks de fryste skogsbærene, 2 bananer og juice i blenderen. Når det er ferdig opphakket blander du inn en god porsjon med müsli.

palmesus-9

Putt i skåler, dryss musli over og dandér med oppkuttet banan og jordbær, blåbær og litt honning. Frokost er servert!

palmesus-2

Slik ser jeg ut nå. Sminkeløs og morgentrøtt, men god og mett etter frokost.

Ha en fin dag i sola!