TV: Teller du sekunder til neste episode av favorittserien?

tvserier

Jeg er veldig glad i se på TV. Veldig glad i TV. Når jeg finner en ny serie jeg liker – som skjer stadig vekk, ganske ofte og hele tiden – ser livet mitt som regel slik ut. Og når jeg er ferdig oppstår det alltid et vakum. Et forferdelig uendelig vakum som må fylles. Men det kan ikke fylles av hva som helst, aller helst skal det jo fylles av enda en sesong jeg ikke visste om av serien jeg akkurat er ferdig med (i en ideel verden skulle alle serier jeg liker vare i minst 20 sesonger, helst 30). I mangel av flere episoder går jeg på desperat jakt etter noe som ligner på serien jeg akkurat sett, for å gjøre overgangsfasen bedre. I det siste har jeg skjønt at jeg ikke er helt alene om denne lidelsen, og har derfor bestemt meg for å gjøre din søken litt enklere.

Her har du 2 serier du potensielt har sett og likt veldig godt, etterfulgt av rebound-serier som kan gjøre livet enklere for deg.

pll

Bilder: Warner Bros Television og ABC Family

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars er en fantastisk guilty pleasure som du enten elsker eller hater (eller har et elsk/hat-forhold til). Intriger, hemmeligheter, folk som skifter identitet oftere enn andre folk skifter sokker (personlig bruker jeg egentlig ikke sokker) og penger, masse penger. Og pene mennesker så klart. Trenger du mer av PLL? Da bør du se The Lying Game eller Twisted!

The Lying Game handler om to tvillinger – skilt ved fødselen – som bytter plass (Prinsen og Fattiggutten?). Sutton har vokst opp hos en rik familie, imens Emma har vært igjennom flere runder i fosterhjem. Da Emma blir drevet på rømmen, og oppsøker Sutton for hjelp, bestemmer Sutton seg for å gripe sjansen til å dra til LA for å finne foreldrene deres og får Emma til å late som om hun er Sutton i et par dager til hun kommer tilbake igjen. Kjør intriger, hemmelige kjærester, fiender, trekantdrama og alt annet av juicy-såpeopera-ting som man bare elsker.

I Twisted møter vi Danny Desai som akkurat er sluppet ut av fengsel etter å ha tatt livet av tanten sin under mystiske omstendigheter da han var 11 år. Danny er kjekk, karismatisk og selv om alle på skolen er redde for han – er han allikevel en kuriositet som får tilnavnet Socio (etter sosiopat). Det varer forsåvidt ikke så veldig lenge, for når en jente på skolen blir brutalt drept er Danny selvsagt hovedmistenkt. PS! Alle i serien ser bra ut. Selvsagt.

suits

Bilder via Universal & Fox

Suits

Kjekke menn i dress, penger, svindel, bedrageri og sarkasme. Suits har blitt en av de absolutt mest populære serien her hjemme og i USA. Ikke så rart, hvem elsker vel ikke Mike og den fantastiske Harvey Specter. For ikke snakk om Jessica og Louis. Mike er ungt geni som later som om han har en grad fra Harvard og jobber for harde livet for å holde seg flytende i advokatfirmaet Pearson Hardman. Harvey Specter er mannen som ansatte Mike og en fantastisk dyktig advokat med en egen evne til å løse saker på en noe utradisjonel måte. Lysten på noe lignende? Se White Collar:

White Collar handler om den veldig kjekke, velkledde og ekstremt dyktige bedrageren Neal Caffrey som stikker av fra fengsel 3 måneder før han er ferdig med en 4-års dom for forfalskninger. Etter å ha blitt kastet tilbake i fengsel snakker han seg til en avtale som involverer at han skal jobbe som konsulent for FBIs white collar-avdeling. På siden jobber han med den egentlige grunnen til at han ville ut av fengselet; for å finne ut av hva som har skjedd med kjæresten hans som er sporløst forsvunnet. Åpningsscenen er en av de beste åpningsscenene jeg har sett. Lett og leken humor, rask dialog og penger. Løp og se!

Neste søndag kommer det 3 nye serier med nye anbefalninger! Søndag er uoffisiell tv- & filmdag i virkeligheten og på bloggen! Stay tuned.