8 app-er du må ha

app-cover2

Jeg er en lidenskapelig amatørfotograf som bruker penger jeg ikke har på kamerahus, objektiver, Holga-filmruller og Polaroid-kameraer (jeg eier 3 stykker så langt). Men det er ikke å stikke under en stol at det kameraet jeg oftest har med meg er kameratelefonen min. Og det er jeg ikke alene om. Her er 8 app-er som kan ta dine mobilbilder «to the next level».

Camera+ er – såvidt jeg vet – den beste standard kamera-appen som finnes på markedet. Manuelfokusering, kontinuerlig blitz og enkle, men effektive, måter å forandre kontrast, skarphet og fargelag.

vscocam-app

VSCO Cam er min personlige favoritt app, og de fleste bildene mine går via denne før de legges ut på instagram, facebook eller blogg. Skap en matte effekt, styr lys, kontraster og fargespill. Crop-funksjon, muligheten til å skape kornete bilder og forandre farger via temperatur-moderering.

moreapps

Line camera er superpopulært på Hawaii, mye på grunn av de glorete rammene og klistremerkene. Superkitchy og veldig asiatisk. Noen ganger føles det bare riktig å legge til et bilde av en glad kanin og en ramme full av hjerter, eller lage falsk bart og leke hipster.

Snapseed er et annet alternativ for fotoredigering. Jeg liker å ha flere apper til forskjellig bruk. Camera+ er for å ta bilder, VSCO Cam for å redigere hvis jeg ønsker en viss type «look», og Snapseed hvis jeg ønsker en annen type. Snapseed lar deg redigere contraster, skarphet, farge og en hel haug med andre ting. Gratis er den også.

over-text

FaceTune lar deg photoshop-e (i den populærkulturelle referansen) deg selv og vennene dine. Gjør tenner hvite og fjern kviser, rynker og sminkeflekker. En livredder i mobilapp-form.

Over er en av mange apper som lar deg legge til fin tekst på bildene, slik at du også kan legge ut bilder av solnedgangen med et eller annet inspirerende sitat. Bildet av utsikten fra hytta ser alltid mye bedre ut hvis man slenger på ordene «Carpe Diem» eller «Always» i håndskriftsfont.

whitagream-app

Whitagram hjelper en desperat mobilfotograf i nød når bildet ser perfekt ut i vertikal eller horisontal variant, og du ikke har lyst til å croppe det firkantet når det skal ut på Instagram. Whitagram fyller – som navnet tilsier – bakgrunnen med hvitt.

InstaFrame – Den beste for rammer, collager, sirkler, hjerter og alle andre former du vil at bilde ditt skal ta.

Hva er din favorittapp for bilder?