TV: Trenger du å fylle abstinensene etter Game of Thrones?

got

Jeg er – som tidligere nevnt – veldig glad i å se på TV. Man skulle kanskje tro at et liv på Hawaii har lite plass til TV-serier og filmmaraton, men der tar man altså feil. Godt opparbeidede TV-slave-vaner fra vinternetter i Oslo (den perioden man i dagligtale kaller oktober til april) har fått følge med til stillehavsøyen og har blitt kultivert med nyvinnende teknologi som Netflix og Hulu.

Men som tidligere nevnt er jeg da rask til å forelske meg, og enda raskere til å komme meg igjennom en serie på null komma niks og ingenting tid. Og hva gjør man da med vakumet? Jo, man leter etter tilsvarende serier for å mette behovet.

Sliter du med samme problemet? Her følger forslag til serier for deg som trenger å se noe nytt for å komme over abstinens etter Game of Thrones, Doctor Who eller Gossip Girl.

doctor-who

Doctor Who

En av verdens aller beste, lengstsendte sci-fi TV-serier om The Doctor, en karismatisk, sær og brilliant mann som reiser rundt i en tidsmaskin og redder verden med jevne mellomrom (cirka 3 ganger per episode). Det er vanskelig å skulle beskrive serien uten at den høres corny ut, men den er en av de mest elskede TV-seriene i verden og etter relanseringen i 2005 har den blitt borderline genial. Hvis du som meg syns BBC bruker alt for lang tid på å produsere nye episoder, bør du ta en titt på en annen BBC-serie (som også er et produkt undertegnet Steven Moffat): Sherlock.

Sherlock – I serien har man tatt Sherlock Holmes – the one and only – og hans trofaste Doctor Watson ut av 1800talls London og inn i det 21. århundre. Klassiske krimgåter kompletteres med alt fra Facebook til high-tech mobil-apper for å levere en serie som for en gangs skyld virker som den skjer 100% real time og ikke for 5 år siden. Sherlock er genial, Watson er morsom, og Sherlocks nemesis Moriarty er helt forskrudd. Humoren er typisk britisk; rask, ironisk og smart.

Firefly – Flere ganger kåret til verdens beste science fiction-serie, med en fanbase som er så dedikerte at de fikk presset igjennom nok penger til en film da serien ble kansellert etter første sesong (omtalt som en av de mest meningsløse kanselleringene av en tv-serie noensinne). Handlingen er satt til en fremtid hvor mennesker har spredt seg til alle hjørner av verdensrommet. Vi møter mannskapet på skipet Serenity, som lever av ulovelig frakt mellom planetene. Morsom (!), ironisk, genial og original. Mal Reynolds kommer til å bli en av dine favorittmennesker. Mark my words.

gg

Gossip Girl

Craver du guilty pleasure-serier om rike, pene ungdommer, trekantdrama, dyre ferier, freshe biler og badekar fylt med champagne. Gossip Girl er ferdig, men her har du to andre serier som tar for seg livsstilen til «the rich and famous».

Privileged – Megan har en plan om å ta over verden som hardtslående journalist, men ender istedenfor opp med å få sparken fra drittjobben i et sladremagasin i begynnelsen av denne serien. Tilfeldighetene vil ha det til at hun blir plukket opp av kosmetikkmillionær og sosietetsdame Lauren Limoges for å bli privatlærer for hennes to barn. Megan flytter inn i Limoges hus i Palm Beach, Florida og blir kastet med hodet først rett inn i livet til de velstående menneskene som skaper så bra drama på TV. Klar – ferdig – kjør intriger, trekantdrama, penger, fester og sex. #guiltypleasure

90210 – Den moderne utgaven av 80tallsklassikeren Beverly Hills 90210 har gått på TV et par år nå, men det er fremdeles mange som ikke har gitt serien en sjanse. Intriger, tre-fire-femkant-drama, narkotika, tenåringsgraviditet, sex tapes og alt som skal til for å lage en ordentlig juicy serie man ikke klarer å la være å se på. Serien følger en gjeng studenter ved Beverly Hills High School, med fokus på søskenparet Annie og Dixon som prøver å komme inn i miljøet etter å ha flyttet til Beverly Hills fra Kansas. «Toto, we’re not in Kansas anymore!»

tudors

Game of Thrones

Store sett, politisk drama, flotte kostymer, sex, vold og intriger. Game of Thrones er i en egen kategori. MEN det er dessverre nesten et år til neste sesong kommer på skjermen, så i mellomtiden kan du lese bøkene (gjør det!) eller se på en av disse seriene.

Tudors – Forteller historien om Kong Henry VIII av England, mest kjent for sine mange ekteskap og bruddet med den katolske kirke (noe han gjorde fordi den protestantiske kirken tillot skillsmisse). Narsissistiske Henry Tudor – Jonathan Rhys-Meyers gjør rollen til mer eyecandy enn Henry fortjener – er en paranoid, mannsjåvinistisk drittsekk, hvis politiske ambisjoner drives av hans seksuelle mål mer enn noe annet. Han har en rekke elskerinner, oppfører seg som en bortskjemt 5-åring og har makten i et av Europas aller viktigste kongedømmer. Tudor-familien kom ut som vinnerne etter Rosekrigen – konflikten GRRM har basert deler av Game of Thrones på – og det politiske spillet, inkludert fokuset på løgner, sex og bedrageri, er det samme. PS! Margaery er med!

Battlestar Galactica – I utgangspunktet kanskje ikke en serie som ligner veldig på Game of Thrones, men mange av elementene som gjør GoT genialt og særegent finner du her også. Battlestar Galactica foregår i en fremtid hvor en hær av kloner og roboter utsletter den menneskelige verden. De få overlevende som rakk å bli evakuert før planetene gikk under setter kursen for den myteomspunne jorden (Tellus) som mange mener er en myte. Politikk, rasediskriminering, sex, vold og bedrageri i skjønn forening.

Hvilke serier følger du slavisk for tiden?

Her har du forslag til alternativer for Pretty Little Liars og Suits-abstinenser.