Vertigo på toppen av Prekestolen

prekestolen-1

Igår jogget vi til Prekestolen for balansere på tuppen av et 605 meters stup. Galskap vil noen si, gøy sier vi. For å være helt ærlig var Kjerag hakket mer spektakulært, men Prekestolen er noe for seg selv den også. Ganske kult å se så mange turister vase rundt på toppen der.

Som midlertidig norsk-amerikaner er det rart å se så mange turister på et så utsatt sted som dette. I USA ville Prekestolen vært sperret av med gjerder og vakter, eller vært ulovelig å gå til, slik de fleste morsomme løypene på Hawaii er. At noe er ulovelig – og at du får bot hvis du blir tatt i å bryte loven – gjør at det stort sett bare er erfarne folk som sniker seg over sperringene og forbi vaktene for å gå Stairways to Heaven og Sacred Falls, men det skjer jo ulykker der også. At ikke flere faller utfor kanten på Prekestolen, og at vi ikke er redd for at flere skal falle utfor kanten, er derfor ganske rart å tenke på for min polstrede, amerikaniserte hjerne.

Kult er det da, og turen gjorde meg enda mer gira på å begynne med basehopping. Noen som er med?

prekestolen-2prekestolen-1-2

Nå skal jeg ut og se på sommerløp-erne passere langs strandpromenaden!